Kuracie na farebno

makaroon - fotkamakaroon, 6. septembra 2014
Kuracie na farebno
Foto: makaroon

Rýchle a štavňaté :)

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
4 ks
1 ks
1 ks
1/2 balíka
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Umyté a na malé kúsky pokrájané kuracie prsia dáme do misky, posolíme, pridáme trochu korenia, sladkú papriku a asi lyžicu sójovej omáčky. Poriadne premiešame a dáme na chvíľu odstáť do chladničky.

  2. 2

    Kým je mäso v chladničke, podľa návodu si uvaríme ryžové rezance (asi 4 minúty vo vriacej vode). Kým sa varia, môžeme chystať zeleninu.

  3. 3

    Na olivovom oleji asi 3 - 4 minúty posmažíme nakrájanú jarnú cibuľku a na kolieska nakrájanú mrkvu. Pridáme mäso z chladničky a po asi 5 minútach pridáme na kocky nakrájanú kápiu a zakryjeme. Zakryjeme pokrievkou a dusíme ešte 10 minút.

  4. 4

    Ryžové rezance vložíme na panvicu, pridáme lyžičku sójovej omáčky, lyžičku sladkej a lyžičku štipľavej papriky (tým dodáme farbu aj chuť). Posmažíme asi 3 minútky za stáleho miešania a môžeme servírovať. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

kukulienka71
moje drobné výhrady: mäso v páci by som nesolila, vybraté z chladničky by som nechala prebrať izbovú teplotu pred pečením. Ak to je na ázijský spôsob, kápiu by som dala čerstvú a všetko by som len rýchlo opekala, nie dusila. Inak urobil si mi chute:-)
makaroon
Tak to ma teší. Zvolila som sterilizovanú kápiu, nakoľko je trochu kyselšia. Možno som to zle napísala, tiež som to najprv opiekla a ku koncu zakryla a nechala dodusiť. Ale ďakujem za rady, cením si to a určite to využijem pri ďalšom varení, príp. ďalších receptoch :)