Kuracie prsia balené v liste kostihoja fotorecept
Foto: cesminaz
Ako inšpirácia pre tých,čo nevedia že Kostihoj lekársky sa môže využívať aj v kuchyni...a takýmto chytrím spôsobom využíva jeho liečivé účinky celá rodinka ;-D
porcie
príprava
Suroviny
1/2 ks |
|
6 ks listov väčších |
|
|
|
|
|
Cestíčko: | |
2 ks |
|
4 PL kopcovitejsie |
|
3/4 dcl |
|
podla potreby |
|
na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Nazbierajte trocha väčšie,zdravé listy Kostihoja,niekde v čistom prostredí.Ja ich mám v záhrade :-) Nech vás neodradí,že sú chlpaté,ono sa to potom nebude dať cítiť ;-)
-
2
Každý list zvlášť ponoríme na chvíločku do dobre horúcej vody(nie vriacej,list nema zostat ako handra!) aby trocha zmäkol a prstami rozpučíme stopku listu,tam kde je hrubšia...
-
3
Potom opatrne skrčíme list,aby sa nám lahšie krútil :-) kedže list Kostihoja je tvrdý a môže sa lámať.
-
4
Jednu stranu,čiže polku pŕs si pokrájame po šírke na 6 kúskov.Osolíme,okoreníme a do každého jedného listu zakrútime kúsok...
-
5
Rolky môžte istiť špáratkom,ale nemusíte.Potom každé zvlášť pomúčime,aby sa cestíčko naň lepšie prilepilo ;-)
-
6
A teraz si zamiešame cestíčko,rozohrejeme olej a po jednom ponamáčané rolky-závitky,kladieme do horúceho oleja...Ja som ich máčala do cestíčka rukou,je to najjednoduchšie :-))
-
7
Po vložení špáratká vytiahneme a rolky vysmažíme na strednom ohni z oboch strán do zlatista.Hotové vykladáme na kuchynský papier,aby odsal prebytočný tuk.
-
8
Podávame podla chuti..so zemiakmi,s ryžou atdˇ... Toto je jedna z možností,ako použit Kostihoj..a dalšie "kulinárske možnosti" už nechám na vás ;-) Surový chutí skoro ako uhorka,takže na jemno nakrájané listy sú super do šalátov.
Tiež by som rezervne brala klady a zápory, veľmi obdivovať chcem autorku receptu, dobrý nápad páči sa mi
www.wordwoog.estranky.sk/clanky/bylinky.html...
kostihojlekarsky.blogspot.hu
de.wikipedia.org/wiki/Echter_Beinwell...