Tofu s mladou fazuľkou

majsterka - bez fotkymajsterka, 19. februára 2010

toto bol len taký momentálny nápad

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 g
20 g
0,1 g
50 g
30 g
30 g
10 g
0,1 g
0,1 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Tofu pokrájame na rezance a opečieme na olivovom oleji.Opečené vyberieme a do tuku po opekaní dáme na tenké rezance pokrájanú mrkvu,pridáme fazuľku a nakoniec pridáme tiež na rezance skrojenú mladú cibuľku.Toto všetko orestujeme ,zelenina má byť chrumkavá,nie predusená.Pridáme nasekanú čili papričku a podlejeme vývarom pripaveným z bujonu.Krátko podusíme a podávame bud to zo zemiakmi alebo dusenou ryžou

Diskusia k receptu

bozulka
Dobrý recept,vyskúšam,tofu mám rada a je to aj zdravé jedlo .
radovana
Robím tofu na veľa spôsobov, aj toto je dobrý recept, ale ja na troške olivového oleja a osminke malého masla podusím najskôr zeleninlku, potom stiahnem z platne a pridám cesnak a bylinky aj mletú rascu, dobre premiešam, pridám tofu vopred zaliate sójovou omáčkou, príp. troškou kečupu, opatrne premiešam, podlejem zel. vývarom a dodusím. Je to lahôdka, aj bez čili papričky a hlavne bez vegety, ktorá obsahuje glutamán sodný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia