Bravčová galantína s klobáskovou mozaikou
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 10. februára 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
150 g |
|
200 ml |
|
50 g |
|
1 g |
|
1 g |
|
10 g |
|
1 g |
|
30 g |
|
1 g |
|
|
|
|
|
Kapustník: | |
500 g |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
50 g (olej) |
|
25 g |
|
|
|
|
|
200 g |
|
Postup
-
1
Bravčové karé rozkrojíme a vyklepeme veľký dlhý plát. Z pomletého bôčika, cesnaku a cibule pripravíme plnku, ktorú dochutíme paprikou, soľou a rascou. Pripravenou zmesou naplníme karé, potom ho stiahneme v potravinárskej fólii do valčeka. Spolu s fóliou pečieme pri 85 °C asi 40 minút.
- 2
Potom karé rozbalíme a prudko opečieme. Do výpeku pridáme horčicu, smotanu, bobkový list, povaríme a dochutíme soľou, cukrom a korením.
- 3
Kapustník: Z preosiatej múky, droždia, teplého mlieka, vajec, soli a cukru pripravíme nie príliš tuhé cesto, ktoré necháme dobre vykysnúť. Kapustu pokrájame, urestujeme na oleji a dochutíme. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska, ktoré plníme kapustou a tvarujeme kapustníky. Tie poukladáme na plech, potrieme olejom, ešte necháme 15 minút podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C asi 12 – 15 minút podľa veľkosti kapustníkov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu