Bravčová galantína s klobáskovou mozaikou

Michal Lukačovič
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 10. februára 2016 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Bravčová galantína s klobáskovou mozaikouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
120 min
príprava
40 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Bravčové karé rozkrojíme a vyklepeme veľký dlhý plát. Z pomletého bôčika, cesnaku a cibule pripravíme plnku, ktorú dochutíme paprikou, soľou a rascou. Pripravenou zmesou naplníme karé, potom ho stiahneme v potravinárskej fólii do valčeka. Spolu s fóliou pečieme pri 85 °C asi 40 minút.

  2. 2

    Potom karé rozbalíme a prudko opečieme. Do výpeku pridáme horčicu, smotanu, bobkový list, povaríme a dochutíme soľou, cukrom a korením.

  3. 3

    Kapustník: Z preosiatej múky, droždia, teplého mlieka, vajec, soli a cukru pripravíme nie príliš tuhé cesto, ktoré necháme dobre vykysnúť. Kapustu pokrájame, urestujeme na oleji a dochutíme. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska, ktoré plníme kapustou a tvarujeme kapustníky. Tie poukladáme na plech, potrieme olejom, ešte necháme 15 minút podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C asi 12 – 15 minút podľa veľkosti kapustníkov.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist