Bravčová galantína s klobáskovou mozaikou

Michal Lukačovič
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 10. februára 2016
Bravčová galantína s klobáskovou mozaikou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
120 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
150 g
200 ml
50 g
1 g
1 g
10 g
1 g
30 g
1 g
Kapustník:
500 g
200 ml
1 ks
50 g (olej)
25 g
200 g




Postup

  1. 1

    Bravčové karé rozkrojíme a vyklepeme veľký dlhý plát. Z pomletého bôčika, cesnaku a cibule pripravíme plnku, ktorú dochutíme paprikou, soľou a rascou. Pripravenou zmesou naplníme karé, potom ho stiahneme v potravinárskej fólii do valčeka. Spolu s fóliou pečieme pri 85 °C asi 40 minút.

  2. 2

    Potom karé rozbalíme a prudko opečieme. Do výpeku pridáme horčicu, smotanu, bobkový list, povaríme a dochutíme soľou, cukrom a korením.

  3. 3

    Kapustník: Z preosiatej múky, droždia, teplého mlieka, vajec, soli a cukru pripravíme nie príliš tuhé cesto, ktoré necháme dobre vykysnúť. Kapustu pokrájame, urestujeme na oleji a dochutíme. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska, ktoré plníme kapustou a tvarujeme kapustníky. Tie poukladáme na plech, potrieme olejom, ešte necháme 15 minút podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C asi 12 – 15 minút podľa veľkosti kapustníkov.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia