Foto: patroveckypitrs
Pretože sa nám zdal pečený králik suchý, pokúsili sme sa pripraviť ho inak a recept sa nám osvedčil.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks nakrájaný na kúsky |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
5 PL |
|
190 g |
|
1 dcl |
|
1 ČL mleté |
|
1 PL |
|
1 dcl (čierne ríb.) |
|
|
|
2 ks |
|
4 strúčiky |
|
2 dcl |
|
80 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Marináda: olej, chilli omáčka, sójová omáčka, horčica, pretlak, med, korenie, mletá paprika, vodka všetko spolu zmiešame. Rozporcovaného králika - stehná, ramienka, chrbát - vložíme do marinády na noc do chladničky. Hruď a krk použijeme na vývar , alebo polievku.
- 2
Na samotnú prípravu dáme maslo zohriať do hrnca, v ktorom to budeme dusiť a mäso v ňom opečieme z oboch strán. Vyberieme na tanier a do výpeku dáme dusiť nakrájanú cibuľu, za chvíľu dusenia pridáme pretlačený cesnak aj nakrájanú mrkvu na kolieska a ešte chvíľu dusíme. Vložíme tam späť mäso a podlejeme vývarom, prikryjeme, ďalej dusíme a počas dusenia postupne pridávame marinádu, v ktorej bolo mäso. Asi po 60 minútach je mäso mäkké a šťavnaté, môžeme ho podávať. Ako prílohu môžeme podávať ryžu, varené zemiaky, alebo cestovinu podľa chuti. My k tomu robíme ryžu s pohánkou a krúpami v pomere 50%, 25%, 25%. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu