Syrová žemľovka fotorecept
Tento recept som vyčítal z nejakého časopisu, už som ho robil 2 x, ale vždy som mal Zobraziť celý popisTento recept som vyčítal z nejakého časopisu, už som ho robil 2 x, ale vždy som mal dole "mokro" z mlieka ...preto odporúčam dať mlieko iba z polovičnej dávky (nie 500 ml, ale 300 ml).
porcie
príprava
na 180 - 190 °C
Suroviny
| 8 ks z predošlého dna | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 - 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g plátkový | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| (petržlenová vnať) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 300 - 500 ml | 
                                                             | 
                                                    
| (na vymastenie formy) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Očistíme zeleninu.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Do maslom vymastenej jenskej misy naukladáme pokrájane rožky do výšky cca 3 cm.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Zeleninu si nakrájame - nastrúhame ... môj poznatok: čím užšie, tým lepšie, mrkva, čo je na obrázku nebola ,,bohvie čo,, radšej ju nakrájať na slížiky alebo nahrubo postrúhať.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Na rožky poukladáme plátky syra
                                                     - 
                                                    5
                                                    
a na ne rozložíme pripravenú premiešanú zeleninu.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Poukladáme druhú polovicu plátkov syra
                                                     - 
                                                    7
                                                    
a na ne dáme zasa rožky.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Pripravíme si zálievku: recept hovorí 500 ml, ale podľa mňa aj 300 ml bude dosť, lebo spodné rožky budú ,,utopené - mazľavé,, tak do mlieka dáme vajíčka, vegetu, štipku muš. orieška, drvenú rascu, nasekané bylinky a pol lyžičky karí korenia
                                                     - 
                                                    9
                                                    
a touto zmesou zalejeme rožky.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Navrch poukladáme na kúsky nakrájanú Nivu, dáme vrchnák a šup s tým do rúry teplota 180 - 190 °C.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
Takto to vyzerá po 25 - 30 minútach.
                                                     - 
                                                    12
                                                    
DOBRÚ CHUŤ .... mne chutí stále
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Veď už nám pošlite aj Vy niečo :) Uverejníme aj Vám...