Syrová žemľovka fotorecept
Foto: gordonko
Tento recept som vyčítal z nejakého časopisu, už som ho robil 2 x, ale vždy som mal Zobraziť celý popisTento recept som vyčítal z nejakého časopisu, už som ho robil 2 x, ale vždy som mal dole "mokro" z mlieka ...preto odporúčam dať mlieko iba z polovičnej dávky (nie 500 ml, ale 300 ml).
porcie
príprava
na 180 - 190 °C
Suroviny
8 ks z predošlého dna |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 - 3 ks |
|
4 ks |
|
200 g |
|
300 g plátkový |
|
2 PL |
|
štipka |
|
|
|
(petržlenová vnať) |
|
|
|
300 - 500 ml |
|
(na vymastenie formy) |
|
Postup
-
1
Očistíme zeleninu.
-
2
Do maslom vymastenej jenskej misy naukladáme pokrájane rožky do výšky cca 3 cm.
-
3
Zeleninu si nakrájame - nastrúhame ... môj poznatok: čím užšie, tým lepšie, mrkva, čo je na obrázku nebola ,,bohvie čo,, radšej ju nakrájať na slížiky alebo nahrubo postrúhať.
-
4
Na rožky poukladáme plátky syra
-
5
a na ne rozložíme pripravenú premiešanú zeleninu.
-
6
Poukladáme druhú polovicu plátkov syra
-
7
a na ne dáme zasa rožky.
-
8
Pripravíme si zálievku: recept hovorí 500 ml, ale podľa mňa aj 300 ml bude dosť, lebo spodné rožky budú ,,utopené - mazľavé,, tak do mlieka dáme vajíčka, vegetu, štipku muš. orieška, drvenú rascu, nasekané bylinky a pol lyžičky karí korenia
-
9
a touto zmesou zalejeme rožky.
-
10
Navrch poukladáme na kúsky nakrájanú Nivu, dáme vrchnák a šup s tým do rúry teplota 180 - 190 °C.
-
11
Takto to vyzerá po 25 - 30 minútach.
-
12
DOBRÚ CHUŤ .... mne chutí stále
Veď už nám pošlite aj Vy niečo :) Uverejníme aj Vám...