Plnené kuracie prsia kiskoros
Peter Szlovák
kuchár hotela Kormorán v Šamoríne–Čilistov, 19. marca 2012
kuchár hotela Kormorán v Šamoríne–Čilistov, 19. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia zbavené kože narežeme v strede nožom a naplníme kačacou pečeňou. Tú narežeme, osolíme a okoreníme, obalíme v múke a orestujeme na masle. Hotovú naplníme do kuracích pŕs.
- 2
Cibuľu orestujeme na panvici, posypeme sladkou červenou paprikou, podlejeme vývarom (vodou), vložíme naplnené prsia, pridáme zelenú papriku, paradajky, osolíme, okoreníme a podusíme pod pokrievkou. Keď prsia zmäknú, vyberieme ich.
- 3
Výpek zahustíme kyslou smotanou, smotanou na varenie a múkou. Po dovarení prepasírujeme všetko cez sitko, pridáme kôpor, ktorý sme trošku osmažili na masle, a pridáme k omáčke. Nakrájané prsia podávame zaliate omáčkou, ozdobené čerstvým kôprom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu