Údené karé v slivkových slzičkách

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 14. októbra 2012
Údené karé v slivkových slzičkách
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
400 g
50 g
200 ml
50 g
100 g
Roláda:
320 g
100 g
1 ks
100 g
2 strúčiky
50 g




Postup

  1. 1

    Údené karé dáme do vriacej vody a varíme približne 20 minút. Vychladnúť necháme vo vývare.

  2. 2

    Omáčka: Kryštálový cukor upálime za stáleho miešania na karamel, zalejeme vínom a trochou vývaru z údeného. Pridáme vykôstkované slivky a varíme do zmäknutia. Rozmixujeme a dochutíme citrónom. Na záver zjemníme maslom.

  3. 3

    Roláda: Zemiaky uvarené v šupke zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme a navrstvíme naň špenát udusený s cesnakom. Osolíme, poukladáme najemno nakrájanú oravskú slaninku a zrolujeme do rolády. Zabalíme do potravinárskej fólie a varíme vo vode asi 25 minút.

Diskusia k receptu

grandma
Vyzerá to výborne a tak dobre to určite aj chutí. Asi vyskúšam.
zvoncek
aj ja som špenátová, tá roláda ma tiež zaujala, ani údené k tomu nemusí byť
1x anka11




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia