Údené karé v slivkových slzičkách
Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 14. októbra 2012
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 14. októbra 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Údené karé dáme do vriacej vody a varíme približne 20 minút. Vychladnúť necháme vo vývare.
- 2
Omáčka: Kryštálový cukor upálime za stáleho miešania na karamel, zalejeme vínom a trochou vývaru z údeného. Pridáme vykôstkované slivky a varíme do zmäknutia. Rozmixujeme a dochutíme citrónom. Na záver zjemníme maslom.
- 3
Roláda: Zemiaky uvarené v šupke zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme a navrstvíme naň špenát udusený s cesnakom. Osolíme, poukladáme najemno nakrájanú oravskú slaninku a zrolujeme do rolády. Zabalíme do potravinárskej fólie a varíme vo vode asi 25 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu