Teľacia sviečkovica na strapačkách
Strapačky: Udusenú kapustu na masti zmiešame s cibuľkou a slaninkou, do ktorej sme pridali rascu a...
Kurací šalát s horčicovo-medovým dipom
Kuracie prsia očistíme a naložíme do jogurtu, čili, soli a korenia. Marinujeme asi 2 hodiny. Potom...
Špargľový krém s krutónmi a so špenátovým želé
Špargľu pomocou škrabky olúpeme od špičiek smerom dole, keďže spodná časť je drevnatá. Špičky špargle necháme...
Burger: Americký verzus marocký
Tak dnes som nám urobila veľmi chutné burgre. Musím sa sama priznať, že sa neviem...
Plnené klobúky bedlí
Najprv si urobíme bešamel – roztopíme na panvici maslo a rozmiešame v ňom múku. Potom ju...
Bravčová panenka so sušeným ovocím
Pór rozkrojíme po dĺžke na 2 polovice, umyjeme pod studeným prúdom vody, odkrojíme zelenú časť...
Kačacie stehno v šolete
Jačmenné krúpy a hrach cez noc namočíme do vody. Každé zvlášť. Stehná dáme do pekáča...
Fazuľkový prívarok s jogurtom a údeným plieckom
Už sme dávno nevarili fazuľkový prívarok... robila som ho spolu so zemiakmi, pridala som biely jogurt a...
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Komerčný recept<br />Pečené rezne preliate bielou gaštanovou omáčkou vám poskytnú krémovú chuť jesene.
Tofu karbonátky s uhorkovým dipom
Lahké a zdravé karbonátky, vhodné na večeru bez príloh.
Špagety s cherry paradajkami, orechmi a pecorinom
Paradajky sa v kombinácii s orechmi vyskytujú pomerne zriedkavo, takže tento recept je v menšine jedál,...
Cestoviny s králičím ragú
Králičie mäso očistíme a nakrájame na kocky. Na olivovom oleji orestujeme koreňovú zeleninu a zeler nakrájané...
Zemiakové krokety
Muž mi pred pár dňami povedal, že veľmi ľúbi zemiakové krokety. Tak som ich vyskúšala spraviť....
Risotto s tekvicou a šalviou
Krásne a chutné jedlo, jediný problém bolo to víno. Neviem o tom nič a v obchode tiež...
Marinované kuracie krídelká so zeleninou
Pripravte si kuracinu namarinovanú v cesnaku a v mede s množstvom rôznej grilovanej zeleniny tak, ako...
Tekvicový prívarok s baraním rebierkom
Baranie mäso osolíme, okoreníme, pridáme rascu, preložíme rozmarínom, pretrieme tukom a necháme deň postáť....
Pizza s tatarkou
Tak jelikož jsem neměla kečup, povolila jsem uzdu své fantazie a místo něj dala tatarku, ...
Mušle na víne s cesnakom a petržlenovou vňaťou
Mušle vlastnoručne vylovené, dve tehly, oceľový plát, pod ním oheň; keď sa „škeble“ otvorili,...
Krůti roláda bez rolování
Tento recept jsem samozřejmě viděl , ale celý jsem si trošku poupravil podle sebe . Je to...
Žochárske plnené kurča
Západoslovenský stôl sa vždy prehýbal pod ťarchou dobrôt. Naši pradedovia vďačili za ne najmä bohatosti a...
Ľahká večera bez lepku – zemiakové dukátiky s lekvárom a makom
Opäť raz premýšľate, čo navariť na večeru a nemáte jednak veľa času a jednak sa vám...
Rezance s cuketou
Rezance uvaríme v osolenej vode, môžeme do nej pridať aj PL oleja, aby sa nezlepili....
Šampiňónové penne s vlašskými orechmi
Jedinečná chuť penne so šampiňónmi, pórom a šťavnatými paradajkami, doplnená lahodnou jogurtovou omáčkou a posypaná...
Vyprážané hoki v kukuricovom cestíčku s domácou tatárkou
Dnešný Veľkopiatkový deň máme na stole rybku.
Zapečená rybka
Veľmi rýchle, jednoduché a chutné. Bála som sa, či mi to deti budú chcieť,...
Bazové lievance
Milujem BAZU! :) A skúšala som všetko možné bazové. No a tak som si vymyslela tento...
Kuracie mäsko pod rúškom tajomstva
Týmto jedlom som bola ponúknutá v Madarsku a kedže mi veľmi zachutil rozhodla som sa s ním...