Mäsový chlebík fotorecept

janger - fotkajanger, 14. augusta 2013
Mäsový chlebík (fotorecept)
Foto: janger

Robila som na odporucanie dcery. Iste to nebolo poslednykrat...

4-5
porcie
65 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 g
2 ks
5 PL
1 ks
1/2 ks
1/2 ks
1 ČL
3 ČL
3 PL




Postup

  1. 1

    Cibulu a papriku pokrajame na male kusky. Ja som dala polovicu cervenej a polovicu zltej papriky, kvoli farbe. No mozete dat len jeden druh. Postruhame tvrdy syr. Lepsi je pikantnejsi, cize viac prelezany, starsi syr.

  2. 2

    Mlete maso zmiesame s vajcami, pridame sol, struhanku. Primiesame cibulu a papriku, postruhany syr.

    Mäsový chlebík (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Formu vytrieme 1PL olivoveho oleja. Dame do nej maso vytvarovane do valca.

    Mäsový chlebík (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posypeme to provensalskym korenim. Bud uz hotovou zmesou, alebo si to mozeme namiesat. Tak som spravila aj ja. Pozrela som si v obchode zlozenia tohto korenia: oregano, tymian, salvia, bazalka, majoran, rozmarin. Vsetky tieto koreniny som mala doma. Bud cerstve, alebo susene. Ak mate len susene, tak by toho mali byt 3 male lyzicky. Potom to polejeme 2 PL olivoveho oleja.

    Mäsový chlebík (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dame do rury, ktoru sme vyhriali na 225st. (klasicky vyhrev) piect na 15minut. Potom teplotu znizime na 175st. a peceieme este 50 minut. Posledne 3-4 minuty som zapla gril na 225st.

  6. 6

    Maso pokrajame na platky a mozeme podavat.

    Mäsový chlebík (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Druhykrat spravim z dvojitej davky. Moc nam chutilo. A zevraj je to chutne aj na studeno.

  8. 8

    Zdroj receptu (s malou upravou): http://www.artsenauto.nl/mijn-recept-gehaktbrood/

Diskusia k receptu

mariamka
super recept, mlete maso perfektne ochutene, rada robim podobne fasirkove experimenty, vzdy sa tam da dat nieco ine, a uz je nove jedlo na svete :) ukladam "chlebik" , co vlastne nie je chlebik :) a plus 5+ aj za krasne dekorovanie :)
margaretka28
Aj ja dávam 5* aj mne sa to páči, jednoduché, určite chutné a ešte to aj pekne vyzerá :-)
izabella929
robievam niečo púodobné a teraz počas leta, aj hodne zeleniny dávam...najradšej ju mám studenú s paradajkovým šalátom...krásne a veľmi chutné.-))
janger
@mariamka , keby si vedela, ako to tu rozvoniavalo, tie koreniny. Mlete maso je vdacne, da sa s nim robit hocico. Dakujem za pochvalu :-). @margaretka28 , @mamatata2 , tesi ma, ze sa vam recept paci. Potesili ma vase mile slova a hodnotenie :-). @izabella , dakujem, da sa to robit na mnohe sposoby, menit zeleninu, menit syr, vzdy to bude mat trosku inu chut. Da sa aj vopred pripravit pre navstevu :-). @frezia68 , rada by som ponukla :-). Aj by som naschval pre teba nanovo robila...:-). Dakujem ti. Chvalis servis. Je to vlastne len taky podlhovasty tanier, jednoduchy, ten som si kupila uz davnejsie na Slovensku :-).
frezia68
Milá @janger ,nemyslela som tanier,ako servis,ale pekne ozdobené jedlo,také sa mi páči.Lebo lahodí oku a aj určite žalúdku :-))) Nezáleží aký krásny tanier,ale obsah na ňom :-))) a vidieť,že servíruješ s chuťou a láskou.