Foto: janger
Robila som na odporucanie dcery. Iste to nebolo poslednykrat...
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibulu a papriku pokrajame na male kusky. Ja som dala polovicu cervenej a polovicu zltej papriky, kvoli farbe. No mozete dat len jeden druh. Postruhame tvrdy syr. Lepsi je pikantnejsi, cize viac prelezany, starsi syr.
- 2
Mlete maso zmiesame s vajcami, pridame sol, struhanku. Primiesame cibulu a papriku, postruhany syr.
- 3
Formu vytrieme 1PL olivoveho oleja. Dame do nej maso vytvarovane do valca.
- 4
Posypeme to provensalskym korenim. Bud uz hotovou zmesou, alebo si to mozeme namiesat. Tak som spravila aj ja. Pozrela som si v obchode zlozenia tohto korenia: oregano, tymian, salvia, bazalka, majoran, rozmarin. Vsetky tieto koreniny som mala doma. Bud cerstve, alebo susene. Ak mate len susene, tak by toho mali byt 3 male lyzicky. Potom to polejeme 2 PL olivoveho oleja.
- 5
Dame do rury, ktoru sme vyhriali na 225st. (klasicky vyhrev) piect na 15minut. Potom teplotu znizime na 175st. a peceieme este 50 minut. Posledne 3-4 minuty som zapla gril na 225st.
- 6
Maso pokrajame na platky a mozeme podavat.
- 7
Druhykrat spravim z dvojitej davky. Moc nam chutilo. A zevraj je to chutne aj na studeno.
- 8
Zdroj receptu (s malou upravou): http://www.artsenauto.nl/mijn-recept-gehaktbrood/
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu