Študentské rizoto

irbis - fotkairbis, 28. januára 2013
Študentské rizoto
Foto: irbis

Jednoduchý, zdravý, rýchly a výdatný obed pre každého.

3-8
porcie
20-30 minút
príprava
12-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (stredná)
1 - 1,5 PL
0,5 - 1 PL (bez glutamanu)
1 ks
100 - 200 g
1 - 1,5 šálka




Postup

  1. 1

    Orestuje mäso (vopred okorenené, každý podľa chute)

  2. 2

    Cibuľku najprv nakrájame, následne osmažíme na oleji (bravčovej masti) do zlatova

  3. 3

    1 - 2 hrnčeky ryže (guľatá najrýchlejšie uteká :) z hrnca na tanier Musí byť do zlatova!!

  4. 4

    Pridáme kukuricu (prípadne hrášok)

  5. 5

    Zakryjeme a dusíme (normálne 12min) ja robím väčšie zásoby - dal som 2,5 pohára ryže - dlhšie (aj 20-30 min).

  6. 6

    Zložíme s variča, pomiešame, zakryjeme (prípadne zabalíme do deky a necháme 20 min odpočívať)

  7. 7

    V čase obeda, alebo keď je na to vhodná chvíľka - podávame

  8. 8

    " Dobrý šmak " - " Buona appetito "

Diskusia k receptu

aruska
mňamka, rizoto môžem či už s mäskom alebo bez mäska len tak so zeleninkou:-)ukladám do kk :-*
dorenika
keby tam nebolo to studentske tak ti nieco poviem ale jemi jasne ze peniaze radsej minies inak ako na jedlo hlavne ak byvas na intraku :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia