Zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny

Lazaňové roládky so špenátom v paradajkovej omáčke

Miloš Mikuš
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 18. apríla 2021
Lazaňové roládky so špenátom v paradajkovej omáčke
Foto: Miloš Mikuš
30 minút
na 190 °C

Suroviny

 (lasagne)
 strúhaný
Na omáčku:
300 g
3 PL
3 PL
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Lazane uvaríme v osolenej vode tak, aby zostali nedovarené. Keď ich scedíme, poukladáme ich vedľa seba, aby sa navzájom nezlepili. Kým sa cestoviny varia, urobíme omáčku a pripravíme špenát.

  2. 2

    Na oleji opečieme posekaný cesnak jemne dohneda, pridáme paradajky, pretlak, koreniny a za stáleho miešania necháme prevrieť asi 5 minút. Špenátové listy prelejeme vriacou vodou, scedíme, necháme vychladnúť. Jemne ich vyžmýkame a nakrájame na menšie kúsky.

  3. 3

    Na každý plátok cestoviny rozotrieme 1 kopcovitú PL kyslej smotany, asi toľko isto tvarohu a nakoniec podobné množstvo špenátu. Cesto zrolujeme a roládky naukladáme do pekáča.

  4. 4

    Zalejeme paradajkovou omáčkou a posypeme strúhaným syrom. Ak nám zvýšila cestovina, tak ju natrháme na kusy, ktoré zapracujeme do omáčky. Pečieme pri 190 °C asi 30 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia