Lazaňové roládky so špenátom v paradajkovej omáčke
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 18. apríla 2021
Foto: Miloš Mikuš
na 190 °C
Postup
-
1
Lazane uvaríme v osolenej vode tak, aby zostali nedovarené. Keď ich scedíme, poukladáme ich vedľa seba, aby sa navzájom nezlepili. Kým sa cestoviny varia, urobíme omáčku a pripravíme špenát.
- 2
Na oleji opečieme posekaný cesnak jemne dohneda, pridáme paradajky, pretlak, koreniny a za stáleho miešania necháme prevrieť asi 5 minút. Špenátové listy prelejeme vriacou vodou, scedíme, necháme vychladnúť. Jemne ich vyžmýkame a nakrájame na menšie kúsky.
- 3
Na každý plátok cestoviny rozotrieme 1 kopcovitú PL kyslej smotany, asi toľko isto tvarohu a nakoniec podobné množstvo špenátu. Cesto zrolujeme a roládky naukladáme do pekáča.
- 4
Zalejeme paradajkovou omáčkou a posypeme strúhaným syrom. Ak nám zvýšila cestovina, tak ju natrháme na kusy, ktoré zapracujeme do omáčky. Pečieme pri 190 °C asi 30 minút.
Tiež zapekané cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu