Pečený cviklovo-zemiakový prívarok fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 3. septembra 2016

Čo tak dať si cviklu a rovno v prívarku.

6
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
500 g
350 g (alebo smotana na varenie)
5 strúčikov
 čerstvo namleté
50 g
1 ks
1 PL
1 ks menší
1 ks




Postup

  1. 1

    Cviklu a zemiaky v jednom pomere očistíme a nakrájame na asi 1cm kúsky. Na plech dáme papier na pečenie a naň to poukladáme. Osolíme, okoreníme čerstvo mletým korením a pokapeme trochu olejom. Cviklu posypeme trochu anízom. Dáme piecť do rúry na pol hodinu pri 170 °C.

    Pečený cviklovo-zemiakový prívarok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Počas pečenia si očistím pór a nakrájam na kolieska. Cesnak nasekám na kúsky. Pripravím si smotanu nech nie je studená. Ja používam zahustené mlieko, lepšie sa mi s ním pracuje a jedlo je pre nás chutnejšie. Maslo pripravím tiež, nech nie je stuhnuté. Po upečení a čiastočnom vychladnutí cviklu a zemiaky strúham na hrubo.

    Pečený cviklovo-zemiakový prívarok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tiež si pripravím dobré umytý citrón. Odšťavím a kôru na nastrúham. Čili posekám na drobno. Med používam tiež. Kto nechce ten nemusí dať. Ja ho dávam na doladenie chute.

    Pečený cviklovo-zemiakový prívarok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mám všetko prípravené môžem začať. Pôjde to rýchlo tak preto ta príprava. Maslo s olejom zohrejem a dám naň dusiť pór. Ten musí byť do mäkka. Potom pridám cesnak, nechám nech prevonia. Teraz ešte posypem mletým korením štyroch farieb trochu a pridám aj čili.

    Pečený cviklovo-zemiakový prívarok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na tento základ dám nastrúhanú cviklu a zemiaky. Chvíľu to miešam a potom podlejem asi jedným deci vody a citrónovou šťavou. K tomu pridám aj kôru citróna. Nechám to podusiť až bude všetko mäkké na skus.

    Pečený cviklovo-zemiakový prívarok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ak je všetko mäkké pridám smotanu (zahustené mlieko) a nechám rozvariť. Aby to prešlo varom spolu a dochutím medom. Pripadne soľou, alebo korením. Je to dosť husté netreba to ničím zahusťovať. Trvalo to asi 20 minút nesledoval som čas.

    Pečený cviklovo-zemiakový prívarok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme preč zo sporáku a necháme chvíľu postať. Zatiaľ si urobím k tomu volské oči. Máme hotovo tak môžme servírovať. Je to zdravé aj dobré. A hlavné bez mäsa. K tomu sme mali polievku z pečenej tekvice hokkaido od @Tinca . Želám aj Vám dobrú chuť.

    Pečený cviklovo-zemiakový prívarok (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na druhy deň sme mali aj s klobáskou.

    Pečený cviklovo-zemiakový prívarok (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

izabella929
Zaujímavá farebná kompozícia..chuť môže byť super ako 2 v jednom.-) výmyselník...
denyany
Teda, toto by mi nenapadlo. Ale prečo nie? Cviklu mám rada, vyskúšala by som aj takto. To si sám vymyslel, alebo niekde objavil recept?
haji
Krásná barva, kombinace známých chutí, přesto netypická rychlovka. Volí oči jsou záruka úspěchu, když masa nět. Jsi šikovný a hlava otevřená! Cvikla vede!
farbuska
cviklu milujem na všetky spôsoby, skúsim aj tento. ďakujem za recept.
sracz
... a prečo by aj nie? Ja si Tvoju kuchyňu @patroveckypitrs priateľ spod hradu pána Váhu a Tatier, veľmi rád ochutnám! Nech sa Ti v živote aj diele darí!