Zapekaná treska

katyperry31 - bez fotkykatyperry31, 14. marca 2014

Tento recept je na štýl "čo dom dal", chcela som si pripraviť tresku zdravo, ale aj chutne a tak vznikla nasledovná kombinácia úplne bežných Zobraziť celý popisTento recept je na štýl "čo dom dal", chcela som si pripraviť tresku zdravo, ale aj chutne a tak vznikla nasledovná kombinácia úplne bežných surovín, zato naozaj chutná a vydarená. Viac mojich receptov nájdete aj na mojom blogu www.fitrecepty.blogspot.sk

Suroviny





Postup

  1. 1

    Malý pekáč jemne vymastíme maslom a poukladáme doň rozmrazené posolené a okorenené filety.

  2. 2

    V malej miske zmiešame PL majonézy, horčice a sušený cesnak. Množstvo prispôsobíme podľa toho, koľko máme rýb.

  3. 3

    Filety potrieme touto zmesou, poukladáme na ne zopár tenučkých plátkov masla a posypeme strúhaným tvrdým syrom. Nakoniec ešte posypeme sušeným tymiánom. Pečieme v rúre vyhriatej na 220°C asi 20 minút.

Diskusia k receptu

kredenc
Oceňujem jednoduchosť a požitie bežných surovín .Dávam ** ** **
marianne
Zacinaju sa tu vela objavovat recepty s privlastkom Zdrava-e-y,ale ked to clovek otvori,je sklamany....Rybka to moze byt dobra,coz o to....akurat na tej nizkotucnej majoneze a nizkotucnom syre toho vela zdraveho nebude,si myslim.Duchucuju to kdejakou chemiu,aby sa to dalo zjest...bylunky a cesnak radsej cerstve by som pouzila,no a to zlozenie horcica,nizkotucna majoneza a syr za mi zda divoke...
lusinkab
Vies @marianne vela ludi berie ak je nieco nizkotucne tak je to zdrave ale to , ze je to nabuchane ostatnymi nezdravymi surovinami aby z toho nieco vzniklo a chutilo to tak na to uz nikto nepozera ... nizkotucne - zdrave
frezia
Nuz, neviem co je na tomto jedle zdrave. Dobry kusok ryby potrebuje len citron, sol, cerstve korenie, bylinky a cesnak, ale cerstvy! Suseny som nikdy nepouzivala, ved cerstveho je po cely rok dost aj byliniek. Cely rok ich mam v kvetinaci. Rybu zapiect so syrom...majoneza... ako tu pise @lusinkab , vela ludi si mysli, ze nizkotucne je aj zdrave. V poslednom case je tu stale viac takychto akoze zdravych receptov.
kata
katyperry, tvoje recepty su urcite chutne, ale vadi mi, ze pouzivas vela "hotovych" prisad (a.k.a. umelin - majoneza, suseny cesnak, natierkove maslo atd). myslim, ze by si mala recepty oznacovat skor ako "dietne", nez "zdrave"...
evanaaa
Ja by som to brala, ak by som mala pozerať, čo je menej a čo viac zdravé, asi by som sa nenajedla. A možno že niektoré riešenia sú lepšie z toho horšieho.......a ak by to podľa istých pravidiel nebolo zdravé, môže to byť aspoň chutné. A či je nízkotučné zdravé aj o tom by sa dalo polemizovať, ale ak nie úplne, aspoň je tam menej tuku, a čo sa týka iných, nechcených prísad, to by každá domácnosť musela mať svoju fabriku na výrobu zdravých čerstvých potravín a záhradu s bio produktmi.