Rímske cestoviny po mojom

prskavkaa - fotkaprskavkaa, 18. januára 2012

Tento receptík môj muž zbožňuje :-)

2-3
porcie

Suroviny

1/2  balíka
500  ml
220 - 250  ml
3 - 4  strúčiky
25  g čerstvé
postrúhaný  na posypanie




Postup

  1. 1

    Na masle opražíme prelisované strúčiky cesnaku, nesmie zhnednúť. Do opraženého cesnaku pridáme celé balenie paradajkového pyré a necháme povariť, aby sa spojilo s maslom.

  2. 2

    Keď sa paradajkové pyré spojí s maslom a cesnakom, pridáme 220 - 250 ml smotany na varenie (ja nedávam celú smotanu, asi tak 230 ml a zvyšok si nechám do kávy :-) ), ale môžete dať celé balenie. Pridáme soľ a cukor podľa chuti. Nemá to byť slané ani sladké. Ja pridávam aj trošku sušenej čili papričky. Necháme prejsť varom.

  3. 3

    Vrtuľky si uvaríme podľa návodu. Uvarené vrtuľky polejeme pradajkovou omáčkou a posypeme strúhaným parmezánom alebo iným syrom. Dobrú chuť! :-)

Diskusia k receptu

karolka
Je to výborný recept, hlavne pre tých chudobnejších, ktorí mäsko ani tak nemusia...
garanco
Aj naše deti mali radi "padarajkovú" polievku, myslela som si najprv, že je to názov detský :-)) , no omáčka môže byť chutná, ale predsa by som si k tomu dala aj kúsok mäska.
dogagador
pride na to, kto ma co rad, s masom, alebo bez...moze byt super aj so zemiakmi a kuracim/hovadzim maskom z polievky, alebo presne tak, ako to je v recepte, len s cestovinou, vychutnavat samotnu omacku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia