Fazuľové karí so zeleninou
Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 10. novembra 2015
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 10. novembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
70 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g (2 druhy – biela aj čierna alebo strakatá) |
|
2 ks |
|
4 strúčiky |
|
1 PL nastrúhaný |
|
2 PL (petržlenová vňať, tymian, koriander) |
|
2 PL |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
|
|
4 ks |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
100 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Fazuľu namočíme večer pred varením. V mixéri spravíme pastu z jednej cibule, zo zázvoru, z cesnaku, byliniek, jednej mrkvy, jedného petržlenu, pridáme massala karí, kurkumu, soľ a čierne korenie, ak treba, prilejeme trochu vody.
- 2
Zeleninu a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu pomaly restujeme na oleji dozlatista.
- 3
Potom pridáme karí pastu, pomaly restujeme, pridáme zeleninu, zemiaky, fazuľu, zalejeme vodou a pomaly varíme domäkka. Môžeme dochutiť čili papričkou. Karí podávame s jogurtom a pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu