
Hanácke koláče
Hanácke alebo moravské kysnuté koláče. Klasika starých mám, na ktorej sme vyrastali.

Chlebové placky plnené kyslou kapustou
Rýchle chlebové placky plnené kombináciou osmaženej cibule a kyslej kapusty :-) Znie to síce velmi jednoducho, ale...

Bravčové karé prekladané kuracími prsiami
Vypekáte všetky zákusky tak aj ja som dnes urobil zákusky po svojom.

Eintopf - národné jedlo Nemecka
Jedny z prvých eintopfov varili v Ríme pre gladiátorov. Aby ušetrili čas, nahádzali do hrnca...

Hovädzie na poľovnícky spôsob
Hľadala som a nenašla som mnoho receptov ktoré využívajú chutnú hubu Lievik Trúbkovitý. Toto je teda...

Obyčajná domáca kapustnica
V regionálnych receptoch kapustnice sú značné rozdiely. V každom kraji, údolí i dedine sa varí...

Kuracie prsia s citrónovou omáčkou
Toto jedlo sme si pripravili v Taliansku na dovolenke.

Pečená hus
U nás, netradične, sme prvý krát na prvý sviatok vianočný piekli hus. Bola štvorkilová takže ostalo na...

Panenka v slaninke podľa Romana Voláka
Bojové umenie v kuchyni nastane, keď varí majster sveta v karate Roman Volák. Panenka v...

Rizoto na ázijský spôsob
Dostala som balíček ázijských korenín, tak som hľadala, ako ich použiť, dnes prišlo na...

Mexický guláš
Vôbec sa mi tam ten názov nehodí, ale keďže je to jedlo, ktoré som si...

Irish stew - národné jedlo Írska
V 16. storočí si prvýkrát našli cestu do Severného Írska zemiaky. Rýchlo sa osvedčili a stali...

Bravčový steak s pikantnou brusnicovou omáčkou, teplou šunkou a zemiakovou trávou
V tomto jedle je "dominantná" chuť pikantnej brusnicovej omáčky. Robil som ho už dávno(ako sa tak...

Bryndzové halušky podľa Kristíny Nemčkovej
Bryndzové halušky, ktoré robí Kristína Nemčková, víťazka súťaže MasterChef Česko, nie sú také, ...

Vyprážané filety z tresky
Dnes som nevedela, čo uvariť na obed. Tak ma napadlo, že sme dlho nemali...

Cuketovo-hráškové rizoto
Kombinácia cukety a hrášku je veľmi lahodná. Cuketa počas varenia príjemne zmäkne a hrášok zostane jemne...

Club Sandwich
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

Bolonská omáčka na cestoviny (vegan)
Na rozpálenom oleji opečieme cibuľu nakrájanú na malé kocky. K cibuli pridáme nastrúhanú mrkvu a zeler...

Špenátové gözleme / Ispanaklı Gözleme
Fantasticky chutné turecké placky plnené čerstvým špenátom v kombinácii so syrom a tvarohom. Tentoraz vám svoj...

Fazuľový guláš
Tento druh gulášu som objavil minulí týždeň po príchode zo zamestnania, keď som nemal veľa času...

Paprikáš z bravčového srdca
Toto jedlo patrí k obľúbeným môjho manžela. Keďže si myslím, že bravčové srdce sa pomerne málo...

Pečené morčacie stehno a plnka na pare
Väčšinou takéto jednoduché jedlá robím na jednom plechu, plnka naspodu a na nej kurča alebo iná...

Fašírka ako lusk
Milujem fašírku... a to je asi tak všetko čo k tomu môžem povedať :) Dobrú chuť!