Jelení chrbát na zázvorovej tekvici

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most Slávy v Trenčianskych Tepliciach, 15. októbra 2014
Jelení chrbát na zázvorovej tekvici
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 145 °C

Suroviny

Mäso:
800 g mladého, s kosťou (možno nahradiť hovädzím mäsom)
Tekvica:
400 g
50 g
100 g
50 g
200 ml




Postup

  1. 1


    Jelení chrbát namarinujeme v bylinkách a korení. Necháme odležať 12 hodín. Potom opečieme na oleji a dáme dopiecť do rúry pri 145 °C na 20 minút, potom mäso vyberieme, podlejeme vývarom a vínom a zjemníme maslom.

  2. 2


    Nastrúhanú tekvicu a zázvor opražíme na cibuľke a podusíme. Pridáme cukor, soľ a vínny ocot.

Diskusia k receptu