Jelení chrbát na zázvorovej tekvici
			   Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most Slávy v Trenčianskych Tepliciach, 15. októbra 2014
		   
		   šéfkuchár hotela Most Slávy v Trenčianskych Tepliciach, 15. októbra 2014

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 145 °C
na 145 °C
Suroviny
| Mäso: | |
| 800 g mladého, s kosťou (možno nahradiť hovädzím mäsom) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Tekvica: | |
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    

Jelení chrbát namarinujeme v bylinkách a korení. Necháme odležať 12 hodín. Potom opečieme na oleji a dáme dopiecť do rúry pri 145 °C na 20 minút, potom mäso vyberieme, podlejeme vývarom a vínom a zjemníme maslom.- 2
 
Nastrúhanú tekvicu a zázvor opražíme na cibuľke a podusíme. Pridáme cukor, soľ a vínny ocot.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu