Jelení chrbát na zázvorovej tekvici
Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most Slávy v Trenčianskych Tepliciach, 15. októbra 2014
šéfkuchár hotela Most Slávy v Trenčianskych Tepliciach, 15. októbra 2014

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 145 °C
na 145 °C
Suroviny
Mäso: | |
800 g mladého, s kosťou (možno nahradiť hovädzím mäsom) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tekvica: | |
400 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Jelení chrbát namarinujeme v bylinkách a korení. Necháme odležať 12 hodín. Potom opečieme na oleji a dáme dopiecť do rúry pri 145 °C na 20 minút, potom mäso vyberieme, podlejeme vývarom a vínom a zjemníme maslom.- 2
Nastrúhanú tekvicu a zázvor opražíme na cibuľke a podusíme. Pridáme cukor, soľ a vínny ocot.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu