Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Polievka z pečenej tekvice s jadierkami

Lukáš Lendvay
šéfkuchár reštaurácií La Marine a THeMA v Bratislave, 31. januára 2018
Polievka z pečenej tekvice s jadierkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 ks
2 strúčiky
30 g




Postup

  1. 1

    Tekvicu umyjeme, rozrežeme na polovicu a vyberieme jadierka. Pokrájame, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 190 °C, vložíme tekvicu a pečieme 15 minút.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Upečenú tekvicu pridáme k cibuľovému základu aj s cesnakom a zalejeme 1 l vody alebo vývaru, ochutíme soľou a korením. Varíme 15 minút a polievku rozmixujeme dohladka.

  3. 3

    Tekvicové jadierka umyjeme, osušíme a opražíme dozlata, na konci osolíme. Jadierkami ozdobíme polievku tesne pred podávaním.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia