Polievka z pečenej tekvice s jadierkami
Lukáš Lendvay
šéfkuchár reštaurácií La Marine a THeMA v Bratislave, 31. januára 2018
šéfkuchár reštaurácií La Marine a THeMA v Bratislave, 31. januára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Tekvicu umyjeme, rozrežeme na polovicu a vyberieme jadierka. Pokrájame, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 190 °C, vložíme tekvicu a pečieme 15 minút.
- 2
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Upečenú tekvicu pridáme k cibuľovému základu aj s cesnakom a zalejeme 1 l vody alebo vývaru, ochutíme soľou a korením. Varíme 15 minút a polievku rozmixujeme dohladka.
- 3
Tekvicové jadierka umyjeme, osušíme a opražíme dozlata, na konci osolíme. Jadierkami ozdobíme polievku tesne pred podávaním.
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu