Plnené tortily
Plnené tortily

Kelovo-cícerová tortila fotorecept

juvara - bez fotkyjuvara, 11. júna 2019
Kelovo-cícerová tortila (fotorecept)
Foto: juvara

V lete sa nerada parím dlho nad šporákom a tak dosť často máme tortily s najrôznejšími zeleninovými plnkami. Dnes - rýchle a šťavnaté z Zobraziť celý popisV lete sa nerada parím dlho nad šporákom a tak dosť často máme tortily s najrôznejšími zeleninovými plnkami. Dnes - rýchle a šťavnaté z kelu a cíceru.

3
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/5 hlávky
1 plechovka
8 ks
100 g
1/4 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
1 PL
3 ks




Postup

  1. 1

    Cícer - ak máte z plechovky, vysypte obsah na sitko a dobre premyte pod vodou. Niekedy si robím mrazené zásoby: Navarím kilo cíceru a v sáčkoch po približne 200 g dám do mrazničky. Pridám do ľubovoľného varenia. Kel nakrájame na kúsky.

  2. 2

    Na panvicu dáme trošku oleja, pridáme cícer, kel, osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu. Osmahneme minútu, podlejeme troškou vody - tak 2 PL, prikryjeme a dusíme 2 minúty. Voda sa odparí a zmäkčí trošku kel. Kel má však zostať taký polochrumkavý. Je to úplne iná chuť ako surový kel a úplne iná chuť ako do mäkka udusený kel - šťavnatá a chrumkavá zároveň.

    Kelovo-cícerová tortila (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájame cherry rajčiny a balkánsky syr, zamiešame do kelu a môžeme plniť tortily.

    Kelovo-cícerová tortila (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tortily som dopredu ohriala priamo na plynovom horáku - položíte a stačí 5-10 sekúnd z každej strany. Otočíte pomocou kuchynskej pinzety, kliešťov. Nahrievanie priamo na horáku som videla v nejakom tureckom recepte, kde ohrievali takto svoj plackový chlieb. Prišlo mi to nesmierne odvážne a praktické, musela som to skúsiť - lepšie ako v lete zapínať rúru a zbytočne prehrievať kuchyňu alebo ohrievať v mikrovlnke, kde tortily nechytia chrumkavý nádych. Skúste :)

    Kelovo-cícerová tortila (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tortilu dáme na tanier, na to plnku. Približne ako na obrázku. Zahneme okraje vľavo, vpravo a odspodu rolujeme. Pridŕžame zahnuté konce, aby sa nevyšmykli.

    Kelovo-cícerová tortila (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ak sa vám plnka pri balení posúva, tak ju vždy čo najviac zatlačte smerom do zabalenej trotlity. Napríklad ja som po tejto fotke trošku nadvihla zbalenú časť a nahrnula plnku naspäť, aby koniec tortily zostal voľný a obsah sa nesypal pri jedení von.

    Kelovo-cícerová tortila (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prekrojíme na polky a podávame. Dobrú chuť! P.S. My ich jedávame bez príborov, iba chytíme polku tortily do ruky a hamkáme. Ak nedáte priveľa plnky, alebo nie je tekutá plnka, tortily držia pekne zrolované.

    Kelovo-cícerová tortila (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia