Ragú z tofu a čínskej kapusty s mrkvovou ryžou

sueclash - fotkasueclash, 11. októbra 2011
Ragú z tofu a čínskej kapusty s mrkvovou ryžou
Foto: sueclash
4
porcie

Suroviny

400 g
1 PL
500 g
750 g
50 g
2 PL
200 g
200 ml
200 ml
150 g nastrúhaná
1-2 ČL




Postup

  1. 1

    Tofu nadrobno nakrájame a pokvapkáme sójovou omáčkou. Z čínskej kapusty odstránime vonkajšie listy, kapustu rozpolíme a vykrojíme stredový hlúb. Polovice kapusty rozkrájame na prúžky. Rajčiny prelejeme vriacou vodou a necháme asi 2 minúty pôsobiť. Stiahneme šupku a dužinu nakrájame na väčšie kúsky.

  2. 2

    1 PL nakrájaných mandlí opražíme na panvici bez tuku. Rozohrejeme olej a podusíme na ňom prúžky čínskej kapusty. Pridáme rajčiny, neopražené mandle, soľ a korenie. Podusíme. K podusenej kapuste pridáme tofu a necháme prehriať.

  3. 3

    Mrkvová ryža: Ryžu povaríme so zeleninovým vývarom a mrkvovou šťavou. Nastrúhanú mrkvu podusíme na masle a vmiešame do ryže. Okoreníme soľou a korením.

Diskusia k receptu

dorisa
Už na obrázku to vyzerá skvelo, určite to taak aj chutí.
tornadolue
Tvoje recepty bezpečne rozoznám podľa fotky a názvu. A hneď ukladám.
gabikapb
Krásny receptík, ukladám, tofu robievame, zase nový typ. Zdá sa mi to trochu komplikovanejšie :-) , ale to sa možno iba zdá, určite ukladám, snáď aj skúsim :-)
foska
Pekne. Ale trosku som nepochopila tie mandle - 1PL oprazim, ale ku kapuste pridam neoprazene. Co s tymi oprazenymi? Su vo finale na ozdobenie?
sueclash
@foska , jasne, moja chyba, zabudla som... tymi oprazenymi posypeme hotove jedlo, tak je.. :-)
bozulka
Tvoje recepty sa mi páčia,pozrela som si aj tvoj blog.Hoci som mäsová,možno až príliš,tak sem tam mám chuť na jedlo aj bez mäsa, posledné 2-3 roky máme mäso max.3x do týždňa a mám z toho dobrý pocit.
sueclash
bozulka, ďakujem.. :-) dúfam, že aj ja ťa svojou troškou inšpirujem, aby bolo toho mäsa u vás na tanieroch čím menej.. :-))
kaixi
pripájam sa..výborný recept. zelenina nadovšetko - kiežby tak mysleli všetci




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia