Foto: tornadolue
Postup
-
1
Postup je výsledkom momentálnej chute a obsahu chladničky, zeleninu a bylinky podľa mňa môžete obmieňať.
- 2
Uvaríme si pšeno. Na jeden diel pšena dávam približne dva diely vody alebo aj trochu viac, čiže jeden a pol hrnčeka pšena som varila v troch hrnčekoch osolenej vody.
- 3
Medzitým si dáme variť šošovicovú omáčku. Cibuľu si nakrájame na kocky, mrkvu tiež na kocky, orestujeme na oleji a pridáme hrnček červenej šošovice. Zalejeme tromi hrnčekmi vody a prihodíme ešte sušené oregano alebo iné bylinky, ktoré nám chutia. Keď je šošovica uvarená, omáčku rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme umeoctom.
- 4
Do uvareného pšena zamiešame nakrájené jarné cibuľky, najemno postrúhanú mrkvu a zeler pokrájaný na kocky, ktorý sme krátko marinovali v sójovej omáčke s kajenským korením. Zmes vložíme do vymasteného pekáča alebo zapekacej misy a pečieme 15 minút na 150 stupňoch.
- 5
Prvý raz som toto jedlo pripravovala presne podľa originálneho receptu s údeným tofu a tempehom http://www.jimejinak.cz/2012/04/pecena-velikonocni-nadivka-z-jahel-s-uzenym-tofu/
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu