Pečené pšeno so šošovicovou omáčkou

tornadolue - fotkatornadolue, 8. mája 2012

Postup

  1. 1

    Postup je výsledkom momentálnej chute a obsahu chladničky, zeleninu a bylinky podľa mňa môžete obmieňať.

  2. 2

    Uvaríme si pšeno. Na jeden diel pšena dávam približne dva diely vody alebo aj trochu viac, čiže jeden a pol hrnčeka pšena som varila v troch hrnčekoch osolenej vody.

  3. 3

    Medzitým si dáme variť šošovicovú omáčku. Cibuľu si nakrájame na kocky, mrkvu tiež na kocky, orestujeme na oleji a pridáme hrnček červenej šošovice. Zalejeme tromi hrnčekmi vody a prihodíme ešte sušené oregano alebo iné bylinky, ktoré nám chutia. Keď je šošovica uvarená, omáčku rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme umeoctom.

  4. 4

    Do uvareného pšena zamiešame nakrájené jarné cibuľky, najemno postrúhanú mrkvu a zeler pokrájaný na kocky, ktorý sme krátko marinovali v sójovej omáčke s kajenským korením. Zmes vložíme do vymasteného pekáča alebo zapekacej misy a pečieme 15 minút na 150 stupňoch.

  5. 5

    Prvý raz som toto jedlo pripravovala presne podľa originálneho receptu s údeným tofu a tempehom http://www.jimejinak.cz/2012/04/pecena-velikonocni-nadivka-z-jahel-s-uzenym-tofu/

Diskusia k receptu

marianne69
a toto sa mi paci a velmi,pseno mam, len sosovicu cervenu neviem ci najdem,ale pohladam...
julica
No mňam, toto je super nápad, ešte nikdy mi nenapadlo použiť pšeno ako prílohu. Veľká vďaka za toto nakopnutie :)
marianne
tento recept patri medzi oblubene aj dnes som si ho uvarilia,vyborne,....

Zaujímavé video z archívu TV Varecha