Bucatini s paradajkovým pestom a so slaninou
Foto: helena10
Chutné cestoviny s omáčkou, ktoré varila dcéra.
Suroviny
1/2 bal. (alebo makaróny) |
|
2 - 3 PL (pesto rosso) |
|
|
|
1/2 ks malá |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
(v mlynčeku) |
|
|
|
1 ks malá |
|
|
|
nastrúhaný |
|
|
Postup
-
1
Na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak, na rezance nakrájanú slaninu a tiež nakrájané sušené paradajky. Po orestovaní podlejeme trochou vody, chvíľu dusíme. Pridáme 2-3 PL paradajkového pesta (každý podľa chuti), premiešame, osolíme, okoreníme, pridáme na drobno nakrájanú chilli papričku. Všetko necháme prevrieť a po chvíli odstavíme.
- 2
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme. Uvarené cestoviny naložíme na taniere a pridáme porciu uvarenej omáčky. Navrch omáčky dáme 1-2 lyžice kyslej smotany, posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mne nic, to bol navrh pre teba
ved iste, ale ked vyskusas ako sa to ma robit spravne, budu vam chutit este viac... Taliani vzdy premiesavaju cestoviny s omackou pred podavanim a ver alebo nie, ma to svoj vyznam
ano, ale clovek moze odkukat ako sa to ma robit spravne