Foto: lubiq
Veľmi rýchle a chutné jedlo.. Kto ma rád mäsko, príde si na svoje.. :)
príprava
Postup
-
1
V prvom rade by sme si mali nechať mäsko odležať, (pokiaľ sme ho vybrali z chladničky) aby dosiahlo izbovú teplotu. Nakrájame na hrubšie kolieska
-
2
Na panvicu si dáme olivový olej, nožom roztlačený cesnak a rozmarín. Necháme ho zohriať do chvíle až sa nám okolo cesnaku a rozmarínu začnú tvoriť bublinky. Stiahneme zo sporáka a dáme si ten olej do nejakej misky. Použijeme ho ako kúpeľ na mäso.
-
3
Takže teraz si trošku pomasírujeme to mäsko pripraveným kúpeľom.. :)
-
4
Pripravíme si prílohu.. Moja bude pozostávať z opečenej mrkvy na masle, cherry paradajok a olív (lebo iba toto som mal v chladničke :) Vy môžte samozrejme použiť fantáziu (lebo jej sa medze nekladú) :) Takže trošku masla na panvicu s mrkvou a necháme ju chvíľku robiť. Mám rád keď je mäkká a zároveň chrumkavá :)
-
5
Mäsko dáme na rozpálenu panvicu. Zabudol som napísať, že ja predtým mäso nesolím aby som zbytočne neprišiel o šťavnatosť. Takže bez soli iba trošku čierneho mletého korenia a šup s ním na rozpálenú panvicu.
-
6
Nechame opiecť 1min. alebo 1,5min. z každej strany.. Ja mám rád steak prepečený, tak si naňho dám maslo rozmarín, stiahnem zo sporáka a prikryjem.. Takto ho necham chvíľočku oddýchnuť.
-
7
Po chvíľke odkryjeme a môžme ho naaranžovať na tanier.. Na tanieri si ho ešte posolíme,polejeme kúpeľom a výpekom, ktorý nám ostal na panvici.. Navrch položíme bylinkové maslo. Pridáme prílohu nech to aj vyzerá pestro a aby sa nám aj oči najedli pohľadom.. :)
-
8
Servírujeme :) Nechajte si chutnať :) Toto je môj druhý recept tu, tak dúfam, že Vás poteší! Dobrú chuť!
Vy máte čo najmenej komentovať. Už ste zabudli ako ste pred pár rokmi zdehonestovali, zhovadili, mladé 17-ročné dievča za jej recept pod názvom detvianske kurča? Teraz vám nevadí opaľovanie rozmarínu a cesnaku v horúcom oleji? Vy slávne kuchárky, asi ste ešte neprišli nato, že cesnak zhorkne, keď ho necháte "bublať"na ohni.
No a rozmarín a cesnak sťahujem z ohňa hneď ako sa okolo neho začnú tvoriť bublinky. Neopaľujem ho :)