Tradičné bravčové kolená

soniatko - fotkasoniatko, 2. novembra 2013
Tradičné bravčové kolená
Foto: soniatko

Vždy keď s manželom čakáme nával hladošov v našom dome už tradične pripravujem pečene kolená... Vždy majú veliký úspech a vždy sa "zožerú" do 10 min.

Suroviny

podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté koleno/kolená vložíme do tlakového hrnca zalejeme vodou aby boli ponorene aspon do polovice. Pridáme ostatné prísady. Zavrieme natlakujeme a v tlaku varime asi 40min. podľa veľkosti kolien.

    Tradičné bravčové kolená - obrázok 1
  2. 2

    Predvarene kolena po čiastočnom vychladnutí ponakrajujeme na mriežku. aby sa sa následná marináda dostala az k masu pod kožou. Marinujem do ďalšieho dňa.

  3. 3

    Pečieme na 220 aspon hodinu a potom odokryté podľa potreby a podľa toho ako vypečenú chceme kožu...

    Tradičné bravčové kolená - obrázok 3

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Tí čo poznajú dr. Bukovského a občas si doprajú niečo takéto sa cítia ako keby spáchali hriech. Čo sa týka moje osoby , tak v tomto smere som nepolepšiteľný hriešnik. Už teraz mi tečú slinky.

Pridaj komentár k receptu: