Tradičné bravčové kolená

soniatko - fotkasoniatko, 2. novembra 2013
Tradičné bravčové kolená
Foto: soniatko

Vždy keď s manželom čakáme nával hladošov v našom dome už tradične pripravujem pečene kolená... Vždy majú veliký úspech a vždy sa "zožerú" do 10 min.

Suroviny

podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté koleno/kolená vložíme do tlakového hrnca zalejeme vodou aby boli ponorene aspon do polovice. Pridáme ostatné prísady. Zavrieme natlakujeme a v tlaku varime asi 40min. podľa veľkosti kolien.

    Tradičné bravčové kolená - obrázok 1
  2. 2

    Predvarene kolena po čiastočnom vychladnutí ponakrajujeme na mriežku. aby sa sa následná marináda dostala az k masu pod kožou. Marinujem do ďalšieho dňa.

  3. 3

    Pečieme na 220 aspon hodinu a potom odokryté podľa potreby a podľa toho ako vypečenú chceme kožu...

    Tradičné bravčové kolená - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
a mňa by zaujímalo zloženie tej marinády, vyzerá to veľmi dobré...
kolienka aj u nás veľmi obľúbené...vyzerajú famózne.-))) už sa chystám na dobrý recept, keď dostanem z farmy kolienka...