
Zapekané rybie filety so šampiňónmi
dnes som to skúsil navariť prvý krát, recept mám od bratrancovej manželky, a veľmi nám...

Tvarohové knedličky so slivkami
Vareškov tip: Knedličky môžeme podľa sezóny plniť aj iným druhom ovocia, v tomto období sú skvelé...

Jarní kuřecí roládky
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a pak přidáme nakrájenou šunku a orestujeme. Hrášek povaříme, pak...

Hovädzie kocky na hubách – Herkules na tanieri
Variant so slovenskou zemiakovou kašou, ale chutia od chlebíka nášho každodenného, cez ryžu, až po parenú knedľu....

Pikantné lečo s cuketou s údenou paprikou na prírodno
Jednoduché, chutné, rýchle a dobré, ľahké, príjemne pikantné cuketové lečo na prírodno, ...

Cestoviny s omáčkou
Keďže mi zostali v chladničke nejaké suroviny, chcela som ich nejako využiť :)

Kuracie stehná na rasci
Tento recept milujem. Minimum surovín a maximálny efekt. Pamätám si ho ešte z detstva a...

Teľacie prírodné rezne s čerstvými šampiňónmi a tarhoňou
Mäso nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme, natrieme trochu kremžskou horčicou a jemne naklepeme....

Mladá fazuľka, ako príloha aj k rezňu
Uplynulo už polstoročie, čo som túto jemnú voňavú dobrotu jedol v podaní mojej babičky. Lady...

Brokolicová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku
Poďme si dnes spolu uvariť polievku. Brokolicová polievka dobre padne, zahreje, zasýti a bude príjemnou zmenou v jedálničku po všetkých tých sviatočných dobrotách....

Farebné kuracie mäsko
Toto soté som po prvý krát ochutnala u švagrinej a bolo mňam. Príprava je jednoduchá, ...

Zemiaky s oštiepkom
Je to naša obľúbená rýchlovka. Keď nemám veľa času, urobím tieto zemiačiky. Sú jednoduché, šikovne hotové a...

Hovädzie predné na marhuliach - Barónov tanier
Tento recept mám od svojho otca a on to mal od svojej mamy, ktorá ho...

Rebierko z muflóna na zbojnícky spôsob
Z chrbta muflóna odsekneme chrbtovú kosť a čiastočne aj rebrové kosti, mäso očistíme, odblaníme, ...

Namol kurča
Tento (alebo podobný) recept na kurča pečené na plechovke piva sa tu už určite objavil ale prečo...

Zelená fazuľka s perkeltom po flotsky
Prečo „perkelt po flotsky”? Nuž z „kosťovice” mi ostali dva taniere mäsa....

Deň pred výplatou - kompletné menu
Stravovacie návyky väčšiny slovenských rodín sa menia podľa dátumu ako ďaleko je pred a po výplate...

Prekladané sójové plátky
Chutné sýte jedlo inšpirované receptom z časopisu Dobré jedlo.

Cestoviny so zeleninou
Mala som doma cuketu, kapustu, mrkvu a tak som rozmýšľala čo s tým. Placky z...

Rýchle cestoviny
Dnes som mala chuť na niečo ľahké a chutné no nevedela som čo. Chcela som cestoviny...

Štedrovečerná večera
Tradičný, chutný, obľúbený a v našej rodine nenahraditeľný vianočný recept:-).

Plnené zemiakové knedle
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a prelisujeme. Pridáme múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto.

Jahňacina na čabiansky spôsob
Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Cesnak pokrájame nadrobno. Rozmarín, tymian, cesnak, olej,...

Bravčové rebierka v domácej sudovej kapuste s knedlíkom
Obľúbené jedlo a klasické, ale počas leta to má celkom inú chuť, keď sa to...

Pečené tofu so zeleninou a mandľovým dipom
Inšpiráciu na tento recept som čerpala z dvoch receptov od Attilu Hildmanna. Zaujala ma hlavne (pre...

Špenátovo - tuniakový závin
Môj ďalší experiment, čo chladnička a špajza dá. Keďže tento závin robievam so syrom, ...

Belgický Waterzooi
Belgické jedlo waterzooi (po flámsky vriaca voda) pochádza z Gentu a jeho základ tvorí kuracie mäso alebo...

Teplý šalát s mangoldom a šošovicou
Toto je jeden z tých jednoduchých receptov, že keď ho vidíte si poviete : no že...

Slaný kiš
Prvý jarný deň sa nám zachcelo koláčik... no nie klasicky sladký, ale slaný. Vhodný...