Pečienkové rolky fotorecept

terakota - fotkaterakota, 5. mája 2014
Pečienkové rolky (fotorecept)
Foto: terakota

Prišiel čas na opekačky v prírode. Pečienkové rolky pripravujem doma a sú veľmi obľúbené u mojich priateľov.Stačí k tomu dobrá panvica a nejaká podpera na retiazku (trojnožka, alebo drevo podopreté kameňom).

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo pražská šunka)
2 pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bôčik nakrájame na tenké plátky čo najdlhšie, lahôdkové ramienko alebo šunku nakrájame na tenko všetko najlepšie strojom. Papriku a pór narežeme na 5 cm dlhé plátky a cibuľu tak isto na tenké plátky - kolieská.Pečeň narežeme rovnako na 5 cm dlhé klátiky 1x1 cm

    Pečienkové rolky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na dosku si uložíme postupne jeden plátok bôčika, plátok ramienka, pečeň,papriku,pór, cibuľu po jednom kuse. osolíme, okoreníme a postupne zrolujeme najprv do ramienka a potom špirálovite bôčikom. Koniec bôčika zafixujeme šparátkom, aby sa nám rolka nerozvíjala. Uložíme do krabice na potraviny a môžme ísť do prírody.

    Pečienkové rolky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V prírode si urobíme uhnište, zavesíme plech alebo plochú panvicu, na ktorú dáme masť, a do horúcej masti vložíme dve-tri cibule nakrájané na hrubé kolieska a očistený cesnak celú hlávku. Zľahka opečieme do zlatova zo všetkých strán, vyberieme na tanier a do cibuľovo-cesnakovej masti naukladáme hotové rolky

    Pečienkové rolky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opečieme na silnejšom ohni, otáčame z každej strany. Nepečieme dlho, pečeň nepotrebuje dlho opekať lebo bude tvrdá. A môžme podávať aj s pečenou cibuľou a cesnakom a chlebom.

    Pečienkové rolky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tak toto sa mi páči a nie len do prírody, dá sa to spraviť aj doma na grile alebo na panvici, ďakujem za recept
veru by som nepohrdla, dobry napad, len to kari mi tam nepasuje