Foto: terakota
Prišiel čas na opekačky v prírode. Pečienkové rolky pripravujem doma a sú veľmi obľúbené u mojich priateľov.Stačí k tomu dobrá panvica a nejaká podpera Zobraziť celý popisPrišiel čas na opekačky v prírode. Pečienkové rolky pripravujem doma a sú veľmi obľúbené u mojich priateľov.Stačí k tomu dobrá panvica a nejaká podpera na retiazku (trojnožka, alebo drevo podopreté kameňom).
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bôčik nakrájame na tenké plátky čo najdlhšie, lahôdkové ramienko alebo šunku nakrájame na tenko všetko najlepšie strojom. Papriku a pór narežeme na 5 cm dlhé plátky a cibuľu tak isto na tenké plátky - kolieská.Pečeň narežeme rovnako na 5 cm dlhé klátiky 1x1 cm
-
2
Na dosku si uložíme postupne jeden plátok bôčika, plátok ramienka, pečeň,papriku,pór, cibuľu po jednom kuse. osolíme, okoreníme a postupne zrolujeme najprv do ramienka a potom špirálovite bôčikom. Koniec bôčika zafixujeme šparátkom, aby sa nám rolka nerozvíjala. Uložíme do krabice na potraviny a môžme ísť do prírody.
-
3
V prírode si urobíme uhnište, zavesíme plech alebo plochú panvicu, na ktorú dáme masť, a do horúcej masti vložíme dve-tri cibule nakrájané na hrubé kolieska a očistený cesnak celú hlávku. Zľahka opečieme do zlatova zo všetkých strán, vyberieme na tanier a do cibuľovo-cesnakovej masti naukladáme hotové rolky
-
4
Opečieme na silnejšom ohni, otáčame z každej strany. Nepečieme dlho, pečeň nepotrebuje dlho opekať lebo bude tvrdá. A môžme podávať aj s pečenou cibuľou a cesnakom a chlebom.
Diskusia k receptu