Foto: izabella929
Veľmi chutné šťavnaté mäsko..takto naplnené nepečiem v trúbe, ale ho zapekám pomaly v rajnici...pred koncom nechám šťavu odpariť a opečiem...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Celé bravčové pliecko som si naporcovala tak, aby som mala aj na plnenie...jeden kus som si vybrala z mrazničky...urobila nožom po dĺžke do neho otvor...pripravila som si plnku: kuracie prsia som pokrájala na drobné kocky, osolila, okorenila, pokrájala som k nim červenú kápiu a za hrsť sušenej petržlenovej vňaťky,,,pokrájala jeden rohlík na kolieska, pridala vajce,cesnak ,všetko premiešala a naplnila som otvor..vrch som spojila ihlicou..na panvici som nechala roztopiť bravčovú masť a naplnené mäsom som opiekla zo všetkých strán..potom som mäso vložila do rajnice, vyliala naň výpek osolila, posypala mletým korením a podliala pohárom vody...mäsko sa dusilo v pare celé 2 hodiny...keď bola celkom mäkké, odkrykla som pokrievku a nechala zapekať, aby bol vrch chrumkavý...mäsko zostalo úplne šťavnaté a chrumkavé..
- 2
upečené som vybrala, nechala chvíľku chladiť a potom som ho pokrájala na plátky...podávala som k nemu ryžu aj varené zemiaky...ako oblohu som urobila mrkvový šalát...do strúhanej mrkvy som pridala citrónovú šťavu a roztopený med...dobrú chuť...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem
[sorry ang.klavesnica]