Bravčové pliecko plnené kuracinkou

izabella929 - fotkaizabella929, 24. marca 2013

Veľmi chutné šťavnaté mäsko..takto naplnené nepečiem v trúbe, ale ho zapekám pomaly v rajnici...pred koncom nechám šťavu odpariť a opečiem...

15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
1 ks
1 ks
podľa chuti
štipka
1 lyžica
1 strúčik
1 kus




Postup

  1. 1

    Celé bravčové pliecko som si naporcovala tak, aby som mala aj na plnenie...jeden kus som si vybrala z mrazničky...urobila nožom po dĺžke do neho otvor...pripravila som si plnku: kuracie prsia som pokrájala na drobné kocky, osolila, okorenila, pokrájala som k nim červenú kápiu a za hrsť sušenej petržlenovej vňaťky,,,pokrájala jeden rohlík na kolieska, pridala vajce,cesnak ,všetko premiešala a naplnila som otvor..vrch som spojila ihlicou..na panvici som nechala roztopiť bravčovú masť a naplnené mäsom som opiekla zo všetkých strán..potom som mäso vložila do rajnice, vyliala naň výpek osolila, posypala mletým korením a podliala pohárom vody...mäsko sa dusilo v pare celé 2 hodiny...keď bola celkom mäkké, odkrykla som pokrievku a nechala zapekať, aby bol vrch chrumkavý...mäsko zostalo úplne šťavnaté a chrumkavé..

  2. 2

    upečené som vybrala, nechala chvíľku chladiť a potom som ho pokrájala na plátky...podávala som k nemu ryžu aj varené zemiaky...ako oblohu som urobila mrkvový šalát...do strúhanej mrkvy som pridala citrónovú šťavu a roztopený med...dobrú chuť...

Diskusia k receptu

manya
zaujímavá plnka, uložené, vyskúšam
mesiar50
Si neskutocne kreativna.Naucil som sa nieco nove.
Dakujem
[sorry ang.klavesnica]
sracz
... a plus "gunča" čerstvej petržlenovej vňate, potom by si bola č. 1 nielen u mňa, ale pred jedenatridsiatimi rokmi aj u mojej lady Ann! Krásna práca, famózny rcp Hugácskam!
denyany
výborne to vyzerá a iste aj chutí. vďaka za inšpiráciu.
slavka2012
@iIzabella929 , jej, toto je naozaj recept pre hedonistov, pripomina mi trosku stredoveke kralovske hostiny, kde sa vol plnil prasatom, prasa ovcou, ovca husou, hus sliepkou, sliepka slukou, sluka vrabcom...:-).
izabella929
@sracz , ďakujem pekne a teším sa, že sa ti môj recept páči, lebo to bola aj skvelá fajnotka.-))@slavka2012..pekne si to napísala...) bol to skutočne chuťove veľmi zaujímavý plátok mäska..-) Všetkým veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)))
frezia68
Až teraz som objavila ten pekne naaranžovaný recept a ver mi,že hneď by som ochutnala a rada :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia