Kuracie prsia s bryndzovým prekvapením
Napadlo ma to v nedelu ráno ked som rozmýšlala ako mám spracovať kuracie prsia snažila som sa...
Chrumkavé tofu so sójovo-sezamovou zálievkou
Tofu zaťžíme medzi papierovými obrúskami a necháme cca 15 minút stáť.
Pečené prsia na hlivovom krupote
Husacina patrí medzi kalorické bomby, ale na našich stoloch by nemala chýbať. Veď šikovné prababičky...
Ravioli so špenátom a šampiňónmi
Na cesto si preosejeme obe múky, pridáme vodu a olivový olej.
Mini Cordon bleu a karfiolové zemiaky
Aby mäso dlho nestálo v mrazničke tak ho zvyknem obmieňať. Tentoraz prišla na rad bravčová panenka...
Plnený poľovnícky rezeň
Nakrájané a naklepané rezne necháme odležať 2 – 3 hodiny. Po odležaní rezne osolíme, okoreníme,...
Lososový tatarák na pomaranči, citróne a bazalke
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...
V rúre pečené palacinky na panvici
Rúru rozohrejeme na 220 °C. Vložíme do nej panvicu vhodnú na použitie v rúre.
Špíz s mozzarellou
Je to mnamka a navyse raz-dva hotova:-) alebo ak Vas prepadne necakana navsteva.....
Bravčová panenka s omáčkou z kozieho syra a grilovanou šalotkou
Recept je výborný, nie je náročný na prípravu, vhodný aj na nedeľný stôl, či...
Morčacie stehno na curry
Pôvodne som ho chcela urobiť na šampiňónoch, ale bol u nás vnuk, ktorý nemá huby...
Hovädzie zadné na suchohríbe smrekovom a domácej údenej slaninke
Milujeme hovädzie mäso na šťave, dnes som ho skombinovala so suchohríbom smrekovým a domácou údenou slaninkou...
Slivkové gule s makom bez lepku
Sezóna sliviek sa začala. Dobré slivkové gule sú pochúťka. Dajú sa spraviť aj bez...
Maďarský paprikáš
Toto je recept ktory mne najviac chuti. Su viacere varianty. Tato sa podoba na perkelt, no je...
Špagety so slaninkou a špenátom
Dôležité je mať k dispozícii kvalitné špagety. Mne osobne vyhovujú Panzani. Iné už ani nekupujem,...
Zapečená plněná dýně hokaido
Dýně omyjeme, osušíme a na spodku odřízneme, abychom je mohli postavit, horní část...
Cachochbilli /fotorecept/
Cachochbilli je u nás menej známa úprava kuraťa. Recept pochádza z Gruzie. Podľa neho pripravené...
Rizoto z quinoi s tuniakom
Ja som quinou pripravila presne ako rizoto, žiadne osobitné varenie vo veľkom hrnci vody, celý...
Maďarský guláš
Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave....
Rýchlovka zo základných surovín
V tejto práci, ktorú tu prezentujem bez slovného doprovodu (a pôvodne som ju nazval : Klasika...
Letný šalát zo žeruchy a marinovaných reďkoviek so cherry paradajkami
BOL VÁM ZASLANÝ EMAIL REDAKCIA ____________________________________________________________ Kúpila som žeruchu, spravila som z nej na večeru osviežujúci šalát zo zeleniny,...
Ružová panenka v bylinkovom fáši
Bravčovú panenku odblaníme, očistíme a odkrojíme tak, aby nám zostal pekný valček, ktorý naplníme olivami. Osolíme ho a...
Kráľovské bagety s bravčovou panenkou
Tento recept mám od môjho priateľa, ktorý mi túto skvelú špecialitu pripravil na Valentína. Nechajte...
Perlička na smotane
Dostala som v práci výslužku, tak šup do kuchyne experimentovať. Hovorí sa že mäso z...
Guláš v rúre
Recept na tento guláš je od sesternici z Blavy, názov nič moc, no je to výborný gulášik...
Horalský guľáš
Tento recept mám ešte s čias vojenčiny keď sme chodili strážiť do hôr a mlade chlapské žalúdky...
Bažant s omáčkou z portského vína
Rúru si predhrejeme na 230 stupňov. Na pekáč dáme dostatočne veľký kus alobalu a vymastíme ho...
Pečené kačacie prsia na rozmaríne s granátovým jablkom v karamelovej omáčke
Tento luxusný recept na pečené kačacie prsia na rozmaríne s granátovým jablkom v karamelovej omáčke som našla...