Bulgur so špenátom a mäsom

dada777 - fotkadada777, 1. augusta 2013
Bulgur so špenátom a mäsom
Foto: dada777

Môj obľúbený bulgur v inej úprave. Jedlo hotové bez dlhej prípravy, chutné a zdravé. Kombinácia kuracieho mäsa so špenátom je v tomto jedle zárukou výbornej chuti. Recept je vhodný aj pre bezmliečnu diétu.

3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 hrnčeka
3 hrnčeky
5 strúčikov
250 g
podľa chuti
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Objem hrnčeka = 200 ml
    Do vriacej vody dáme bulgur a varíme 15 minút.

  2. 2

    Na troche oleja chvíľku podusíme na menšie kocky nakrájané kuracie prsia, pridáme soľ a po chvíli natenko narezaný špenát bez stoniek s prelisovaným cesnakom.

  3. 3

    Všetko premiešame, ešte chvíľu podusíme a pridáme k uvarenému bulguru, dochutíme soľou a môžeme podávať. Dobrú chuť!

    Bulgur so špenátom a mäsom - obrázok 3

Diskusia k receptu

ampara
Vďaka za recept,ukladám. Bulgur je fantastický,nie je fádny ako ryža,dá sa urobiť s každou zeleninou,je zdravý.Výborný ako príloha ,aj ako samostatné jedlo.
nonna
Vynikajúco vyzerá, iste chutí dobre aj takto s kuracinou. Ale dalo by sa vymeniť za hríby a malo by to byť fajn aj takto. Ukladám do KK!
abend
Dobrý recept, len stále neviem kde kúpim bulgur. Poradí mi niekto?
dada777
@abend , ďakujem a bulgur určite kúpiš v predajniach zdravej výživy a biopredajniach.