Foto: lenka1503
Suroviny
250 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 malej konzervy |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
pár kusov |
|
Dresing: | |
50 ml |
|
50 ml |
|
|
|
Okrem toho: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Paradajku pokrájame na polmesiačky, papriku na malé tenké pásiky, jarnú cibuľku na kolieska. (v podstate je to jedno čo ako nakrájate). Všetkú zeleninu aj s olivami a kukuricou dáme do jednej misky. Uvarené vajíčko olúpeme, bileko pokrájame nadrobno a žĺtok rozmrvíme. Tiež pridáme k zelenine. Uvarené cestoviny zlejeme a pridáme k zelenine a k vajíčku. Všetko riadne premiešame a nakoniec pridáme nadrobno potrhaného tuniaka. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a oreganom. Jemne pokvapkáme olivovým olejom.
DRESING:
Na dresing zmiešame smotanu s tatarskou omáčkou a ochutíme soľou citrónovou šťavou.
: varecha.pravda.sk/recepty/tuniakovy-salat-s-cestovinou/28...