Špargľa na spôsob rizota fotorecept

afataga - fotkaafataga, 14. apríla 2012
Špargľa na spôsob rizota (fotorecept)
Foto: afataga

Bojím sa napísať že rizoto, lebo by ma niektorí ukameňovali :-) viem, že to nie pravé rizoto, skôr taký slovenský spôsob. Rýchle a chutné Zobraziť celý popisBojím sa napísať že rizoto, lebo by ma niektorí ukameňovali :-) viem, že to nie pravé rizoto, skôr taký slovenský spôsob. Rýchle a chutné jedlo a vlastne aj zdravé.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
200 g mrazený
350 ml
1 ks malá
 alebo olej
 alebo voda
 alebo pod. syr




Postup

  1. 1

    Očistila som špargľu a pokrájala na cca 2cm kúsky, na masle som spenila cibuľu, po chvíli pridala surovú špargľu a hrások, osolila, okorenila a dala som trochu kurkumy pre farbu, podliala vývarom a nechala dusiť asi 15 min.

    Špargľa na spôsob rizota (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som pridala ryžu, zaliala vývarom a zakryté varila 15 min. a potom na vypnutej platni nechala dôsť 20 min. Hotové na tanieri som posypala parmazánom. Ešte som pokvapkala olivovým olejom. K tomu šalát: rukola, paradajka, cibuľka, soľ, olivový olej a vinný ocot červený

    Špargľa na spôsob rizota (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    šalátik

    Špargľa na spôsob rizota (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

myalab
Taketo jedla mam rada... Dobra inspiracia, trosku zmena... :)
martamm
Tak toto ja mozem, spargla je uzasna surovina, pouzijem celozrnnu ryzu a bude vyborny obed, alebo vecera.
sylvinka
začína sa špargľová sezóna. Prečo nie,môže byť dobré.
lucylee
No toto, pozeram, ze na vareche sa zacalo zdravo zit :-) Uz som robila nieco podobne a je to velmi chutne. Ale pouzila som zelenu sparglu.
mijaita
Já "vraždím" jídla kukuřicí, ty zas hráškem ! :-) Jemný, lahodný špargl a takhle dobitý !? :-) Lovím zrovna nějaký zajímavý recept a tohle se mi zapíchlo do oka. Tak já zůstanu při zemi a uvařím jen máslovou rýži se šparglíčkem zeleným, na vlnité pánvi opečeným. No nakonec ani ten sejr tam nechci ! Ave :-)
mijaita
Jo to jsem registrovala, to je dobry napad, jídlo bych u tebe snedla, ale pro sebe si to neuvarim. Nemusim tu prilohu bramborovou, tak nekdy k masu si šparglik jen opeču na másle, aby mi zůstala ta jeho chuť a nebyla přebitá šnitlíkem, víš? Maximalne bych dala holandskou omacku, kdybych nebyla lina ji delat a pokud bych mela k tomu vařené hovězí maso.
afataga
@Mijaita (26.4.2016 16:40)

No presne ako hovorim, holandsku by som aj ja urobila, keby sa mi chcelo, ale to varene maso by som ti s radostou prenechala
mijaita
@janger ano, ja rozpouštím maslo a necham malinko zhnednout a povazuji to to za naprosto nepřekonatelne!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia