Foto: afataga
Bojím sa napísať že rizoto, lebo by ma niektorí ukameňovali :-) viem, že to nie pravé rizoto, skôr taký slovenský spôsob. Rýchle a chutné Zobraziť celý popisBojím sa napísať že rizoto, lebo by ma niektorí ukameňovali :-) viem, že to nie pravé rizoto, skôr taký slovenský spôsob. Rýchle a chutné jedlo a vlastne aj zdravé.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistila som špargľu a pokrájala na cca 2cm kúsky, na masle som spenila cibuľu, po chvíli pridala surovú špargľu a hrások, osolila, okorenila a dala som trochu kurkumy pre farbu, podliala vývarom a nechala dusiť asi 15 min.
-
2
Potom som pridala ryžu, zaliala vývarom a zakryté varila 15 min. a potom na vypnutej platni nechala dôsť 20 min. Hotové na tanieri som posypala parmazánom. Ešte som pokvapkala olivovým olejom. K tomu šalát: rukola, paradajka, cibuľka, soľ, olivový olej a vinný ocot červený
-
3
šalátik
:-))) uz davno mi je jasne, ze nase chute sa stretnu malokedy, nic nove pod slnkom a toto by tvoja velavazena pusa tiez ohrdla?: varecha.pravda.sk/recepty/zelena-spargla-s-pazitkovou-oma...
No presne ako hovorim, holandsku by som aj ja urobila, keby sa mi chcelo, ale to varene maso by som ti s radostou prenechala
varecha.pravda.sk/recepty/spargla-na-jednoduchy-sposob/27...