Kuracinka s paprikovou omáčkou a cesnakovými nokami fotorecept
Foto: stefanm
Túto prácu tu pridávam aby som vám pripomenul, že v jednoduchosti je krása. A keď sa všetko podarí tak pridám, ako je u mňa Zobraziť celý popisTúto prácu tu pridávam aby som vám pripomenul, že v jednoduchosti je krása. A keď sa všetko podarí tak pridám, ako je u mňa zvykom, aj tzv. hudobnú verziu s krásnou piesňou pani Gombitovej. Tak si to pozrite do konca.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie stehná si upravíme tak, že z nich odsekneme spodnú časť a pri kosti uvoľníme aby sa roztiahli do tvaru rezňa. Takto upravené ich vložíme do ochuteného oleja, obložíme trochou pokrajanéj papriky a cibule a aspoň na dva hodiny odložíme.
-
2
Na troche rozohriateho oleja ich trochu opečieme, ...
-
3
... vyberieme a v tomto výpeku orestujeme papriku a cibuľu.
-
4
Pridáme naspäť opečne nohy, podlejeme vodou a....
-
5
... prikryté dusíme aspoň hodinu aby bolo mäso udusené až ku kosti.
-
6
Medzi tým si z hrubej múky, vajíčka a vody pripravíme cesto na noky do ktorého pridáme lyžičku sušeného cesnaku a kto má tak aj trochu medvedieho cesnaku a zavaríme vo vriacej vode nokerle, ktoré po uvarení scedíme.
-
7
Udusené mäsko vyberieme, výpek dôkladne rozmixujeme, ...
-
8
... podľa chutí dochutíme soľou, cukrom a, pokiaľ máme, tak aj domácou paprikovou pastou. Krátko povaríme a podávame.
-
9
Dusené kuracie stehno s cesnakovými nokami a paprikovou omáčkou sa nedajú vychutnať bez dobrého piva. Pokiaľ bude táto moja práca zverejnená a aspoň raz pochválená, tešte sa na Mariku!!!
@stefanm hodnotím to jako 2 v jednom - oba vyborne, kazdy zvlast :-) To je vyhra, ne?