Tekvicové posúchy fotorecept
Foto: dvorka
Ďalší letný recept kde namiesto zemiakov som použila tekvicu.
porcie
príprava
Postup
-
1
Tekvicu som si uvarila vo vriacej neosolenej vode asi 20 minút, aby bola mäkká. Nechala som ju odkvapkať a vychladiť. Potom som ju popučila pučidlom na zemiaky, dala znova do sitka a vyžmýkala šťavu. Tá sa dá spolu s uvarenou vodou použiť na zeleninovú polievku alebo prívarok. Do tekvice som pridala malé vajce, soľ asi jednu mokka lyžičku a najskôr špaldovú múku (ktorú posledné roky používam pri varení aj pečení) a aby sa s cestom dobre pracovalo, pridala som aj polohrubú pšeničnú múku. Naolejovala som si dlaň a cesto dobre prepracovala aby bolo hladké. Odtrhla som si kúsok cesta, naolejovala prsty a urobila som guľku, ktorú som cez zložený igelit vypracovala na placku.
-
2
Rozohriala som si veľkú panvicu na lokše a pomaly na skoro najmenšom tepelnom zdroji opiekla posúchy z každej strany do zlatavo - hneda.
-
3
Z tejto dávky som urobila 12 približne 50 - 60 g posúchov. Na večeru som si ich dala s ochuteným jogurtom a paradajkami. Ako príloha sa dajú použiť k mäsu, zelenine, ale aj na sladko.
Diskusia k receptu