Tekvicové posúchy
Tekvicové posúchy

Tekvicové posúchy fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 22. augusta 2018
Tekvicové posúchy (fotorecept)
Foto: dvorka

Ďalší letný recept kde namiesto zemiakov som použila tekvicu.

3
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

600 g
1 ks
370 g
80 g
podľa chuti
 na potretie cesta




Postup

  1. 1

    Tekvicu som si uvarila vo vriacej neosolenej vode asi 20 minút, aby bola mäkká. Nechala som ju odkvapkať a vychladiť. Potom som ju popučila pučidlom na zemiaky, dala znova do sitka a vyžmýkala šťavu. Tá sa dá spolu s uvarenou vodou použiť na zeleninovú polievku alebo prívarok. Do tekvice som pridala malé vajce, soľ asi jednu mokka lyžičku a najskôr špaldovú múku (ktorú posledné roky používam pri varení aj pečení) a aby sa s cestom dobre pracovalo, pridala som aj polohrubú pšeničnú múku. Naolejovala som si dlaň a cesto dobre prepracovala aby bolo hladké. Odtrhla som si kúsok cesta, naolejovala prsty a urobila som guľku, ktorú som cez zložený igelit vypracovala na placku.

    Tekvicové posúchy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozohriala som si veľkú panvicu na lokše a pomaly na skoro najmenšom tepelnom zdroji opiekla posúchy z každej strany do zlatavo - hneda.

    Tekvicové posúchy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z tejto dávky som urobila 12 približne 50 - 60 g posúchov. Na večeru som si ich dala s ochuteným jogurtom a paradajkami. Ako príloha sa dajú použiť k mäsu, zelenine, ale aj na sladko.

    Tekvicové posúchy (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Hmm, to musí být dobrota! Klidně bych papala holé, teplé aj po studenu. Bonusový dipík by přišel na řadu později. Díky za moc pěkný a jednoduchý receptík. Jsi šikulka!
janikbj
parádny nápad, určite vyskúšame. ďakujem už teraz
motyka
Určite výborné. Pečené bez tuku, takže aj zdravé. Keď mi sestra donesie tekvicu, určite skúsim. Ja s kyslím mliekom. Ďakujem za nápad.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia