Palacinky à la „crepes suzette“ fotorecept
Janka a Juraj Gálikovci
z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 30. októbra 2015
z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 30. októbra 2015
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
125 g |
|
250 ml |
|
2 ks |
|
2 PL (Grand Harnier alebo Curracao blue) |
|
štipka |
|
Sirup: | |
250 ml čerstvá |
|
štipka |
|
30 g |
|
70 g |
|
70 ml |
|
|
Postup
-
1
Z múky, zo soli, z mlieka a z vajec vypracujeme metličkou cesto. Primiešame likér a na 15 minút dáme do chladničky. Na rozpálenej panvici pečieme palacinky.- 2
Z cukru urobíme karamel, podlejeme pomarančovou šťavou, pridáme maslo a pomarančovú kôru. Do tohto sirupu na chvíľku vložíme palacinku zloženú na šatôčku, aby sa prehriala.- 3
Na panvičku vylejeme koňak, ktorý zapálime a ním polejeme palacinky Podávame s rôznym čerstvým ovocím a so šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu