Palacinky à la „crepes suzette“ fotorecept

Janka a Juraj Gálikovci
z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 30. októbra 2015
Palacinky à la „crepes suzette“ (fotorecept)
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 g
250 ml
2 ks
2 PL (Grand Harnier alebo Curracao blue)
 štipka
Sirup:
250 ml čerstvá
 štipka
30 g
70 g
70 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1


    Z múky, zo soli, z mlieka a z vajec vypracujeme metličkou cesto. Primiešame likér a na 15 minút dáme do chladničky. Na rozpálenej panvici pečieme palacinky.

  2. 2


    Z cukru urobíme karamel, podlejeme pomarančovou šťavou, pridáme maslo a pomarančovú kôru. Do tohto sirupu na chvíľku vložíme palacinku zloženú na šatôčku, aby sa prehriala.

  3. 3


    Na panvičku vylejeme koňak, ktorý zapálime a ním polejeme palacinky Podávame s rôznym čerstvým ovocím a so šľahačkou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Mal byť a ešte ma prekvapuje,že pracovníci v pohostinstve nerozoznávajú brandy a cognac (na obr.1 je karpatské brandy špeciál v starom balení).Nuž čo...odborníci :)