Palacinky à la „crepes suzette“ fotorecept
Janka a Juraj Gálikovci
z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 30. októbra 2015
z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 30. októbra 2015

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 125 g |
|
| 250 ml |
|
| 2 ks |
|
| 2 PL (Grand Harnier alebo Curracao blue) |
|
| štipka |
|
| Sirup: | |
| 250 ml čerstvá |
|
| štipka |
|
| 30 g |
|
| 70 g |
|
| 70 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1

Z múky, zo soli, z mlieka a z vajec vypracujeme metličkou cesto. Primiešame likér a na 15 minút dáme do chladničky. Na rozpálenej panvici pečieme palacinky.- 2

Z cukru urobíme karamel, podlejeme pomarančovou šťavou, pridáme maslo a pomarančovú kôru. Do tohto sirupu na chvíľku vložíme palacinku zloženú na šatôčku, aby sa prehriala.- 3

Na panvičku vylejeme koňak, ktorý zapálime a ním polejeme palacinky Podávame s rôznym čerstvým ovocím a so šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu