Sweet chilly krevety

hanee - fotkahanee, 8. marca 2012
Sweet chilly krevety
Foto: hanee

Dalsi extremne jednoduchy, rychly a chutny recept.

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 PL
3 PL (sweet chilly sauce)
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Mrazene krevety, idealne vacsie, vyberieme z mrazaku a ponorime na 10 minut do teplej vody. Zvycajne su predvarene, nic ine im netreba. Ak robite jedlo z cerstvych kreviet, hodte ich do studenej vody, prikrajajte k nim jednu velku cibulu a dve paradajky a 15 minut povarte. Potom ocistite.

  2. 2

    Omyte, osuste /nechajte odkvapkat/ vhodte do panvicky s lyzicou masla, 3 minutky poopekajte zo vsetkych stran.

  3. 3

    Pridajte 3 PL sweet chilly omacky, premiesajte, prilejte pol deci, deci... podla toho, aku hustu omacku mate a vo finale chcete, vody a nechajte prevriet. Hotovo.

  4. 4

    Krevetky su mnam ak ich posypete opecenymi sezamovymi a lanovymy semienkami, tie som ale vecer spotrebovala do chlebika na obrazku, a nasekane pisatcie na vrch su uplny luxus, tie sa vsak spotrebovali pri cakani a dopekani chlebika. Tak snad nabuduce plnohodnotna foto. V kazdom pripade, aj takto bez nicoho je to rychle a velmi chutne jedlo.

Diskusia k receptu

bejgi
@Hanee , ty nelovíš, ale vyberáš z mrazáku? :)))) alebo ich máš toľko veľa, tak pošli aj s teplom a slniečkom, :) @izabella929 , aj u nás :)))
hanee
@bejgi ja osobne nelovim, resp lovim v mrazaku. Ked sa mi podari zavcasu vstat tak si idem na rybi trh kupit aj cerstve krevetky, ale priznam sa ze som leniva, cistenie ma odradza aaaa vstavat sa mi tiez moc nechce .o)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia