
Ryža s bravčovými líčkami
Chutný recept, ktorý zahreje počas chladných a daždivých dní.

Sójové (diétne) hamburgery
Nemá to síce nič s pravými americkými hamburgermi, ktoré sú plnené obrovským hovädzím mäsom a dokonca...

Bryndzový trhanec
Už roky som nerobila lokše, vždy som sa hrozila toho smradu zhorenej múky na šporákovej platničke....

Zapekanec s baklažánom a hlivou
Zapečené zemiaky s hlivou, baklažánom, vajíčkami a syrom - jedinečná pochúťka :))

Kuracie prsia na chrumkavej zelenine
Šťavnaté kuracie prsia opečené na troche čili oleja ochutené provensálskou zmesou byliniek, podávané na chrumkavej koreňovej...

Talianske cestoviny
Je to jednoduché jedlo, ľahko stráviteľné a strašne dobré, pre mňa určite. recept bol už publikovaný, len...

Kurča na plzenský spôsob
Kurča umyjeme, rozporciujeme a usušíme. Zo všetkých strán opražíme na rozohriatej masti.

Jahňacie kotletky s tlačenými zemiakmi a tymianovým demi glace
Jahňací hrebienok odblaníme a dôkladne umyjeme. Je dobré nechať mäso pár hodín marinovať s olivovým olejom...

Opečený karfiol s panko strúhankou
Ak ste doteraz jedli karfiol iba vyprážaný a v trojobale, určite si pozrite tento recept, ...

Brokolica so syrovou omáčkou
Umytú a nakrájanú brokolicu dáme napariť v naparovacom hrnci alebo v mikrovlnnej rúre.

Super placky
Moje obľúbené placky... Keď sa vám nechce strúhať zemiaky do placiek, nahraďte ich ovsenými vločkami.

Jelení chrbát s paštrnákovým pyré
Jelení chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, opečieme na olivovom oleji z každej strany a dáme do rúry zohriatej...

Bravčový perkelt kombinovaný s párkami k zelenej fazuľke
Kúpil som väčšie balenie „viedenských” párkov, ktoré vzhľadom pripomínali naše dávne „nedemokratické” spišské, ktoré podobne...

Aromatická tekvicovo-kokosová polievka
Skvelá obmena za tradičnú tekvicovú polievku, ešte k tomu vegánska.

Soľanka – staromoskovská „zbornaja“ hustá polievka
Hovädzie mäso a rebierko vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a začneme variť...

Karí zelenina s kuracím mäsom
A zas ten zeler. Tento recept odporúčam na leto ako veľmi ľahký obed, poprípade večera....

České bôčikové roládky s jogurtom a jablkovým chrenom
S týmito roládkami som sa stretla pred rokmi v českej kuchyni, recept som upravila podľa seba....

Pečené mäso s dusenou červenou šošovicou
Ako uznávam, na "ksicht" nič moc, ale na chuť fajnota. A to ja teda...

Plnený husací krk
Husací krk „vyzlečieme“ z kože tak, aby koža zostala neporušená. Krky uvaríme a mäso oberieme...

Zvyšková kuchyňa č. 1 - mäsové guľky
Pri varení nám často vznikajú rôzne zvyšky, ktoré sa často dajú výhodne a prekvapivo aj chutne...

Sviničný kapor
Mam známeho rybára chodí chytať ryby na vodnú nádrž, neďaleko mňa, ktorá sa volá Svinica....

Ryžové rezance so šampiňónmi
Tento receptík sme s polovičkou vymysleli spoločne. Ja som povedala nápad a on pripravoval. A...

Ryžové guľky
Jablká si nastrúhame, pridáme ryžovú múku, ľanové semienka, agáve urobíme cesto z ktorého tvaruje...

Morčacie stehno na špalde a kapuste
Morčacie stehno vykostíme, očistíme (je len na vás, či necháte kožu). Cesnak a čili...

Steak s červenou cibuľou so sladko-kyslou redukciou
steak s prilohou inspirovanou televiziou

Bravčové pliecko s cviklovými plackami a bryndzou
Bravčové pliecko narežeme na plátky, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, sprudka opečieme na grile a vložíme...

Kuracie stehná
Tyto stehna jsem si vymyslela sama. Mám všechny možné domácí kečupy, Harisy, čertovy hořčice,...

Grilovaný tempeh s kelom a špaldovými tagliatellami
V hrnci zarestujeme šalotku do zlatista, osolíme, zakvapneme vínnym octom. Okoreníme bielym korením a...

Treska so špenátom
Filet z ryby umyjete, osušíte a na rozpustenom masle opečiete do zlata. Pozor, aby...

Grilované mäsové guľky s cibuľou
Mäso osolíme, okoreníme, pridáme sojovú omáčku, paradajkový pretlak a najemno nakrájanú zelerovú vňať...

Grilovaný camembert a údený ovčí syr
Viem, že už je po grilovačke ale aj teraz sa dá grilovať na panvici.

Zemiakový paprikáš
Nakrájanú slaninu opečieme. Pridáme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a všetko opražíme dozlatista.