Studená polievka
Studená polievka

Gazpacho fotorecept

kucharka - bez fotkykucharka, 7. júla 2018
Gazpacho (fotorecept)
Foto: kucharka

Viem, existuje veľa druhov, každý kraj a rodina majú svoju verziu. Niekde pridávajú kúsok chleba, inde posypú gazpacho posekanou zeleninou... Ja vám ponúkam jednoduchú verziu, ako chutí nám doma.

10-15 minút
príprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si zeleninu. Množstvá si môže každý upraviť podľa chuti. Hlavnú úlohu majú ale zrelé a chutné paradajky.

    Gazpacho (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Paradajky zalejeme horúcou vodou. Necháme asi 10 minút ponorené vo vode.

    Gazpacho (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vodu zlejeme a paradajky necháme vychladnúť. Potom ostrým nožom na každej paradajke narežeme kríž a šupu ošúpeme. Ide to ľahko.

    Gazpacho (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky.

    Gazpacho (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme k paradajkám a rozmixujeme. Posolíme a pokoreníme, dochutíme olivovým olejom a zriedime minerálnou vodou.

    Gazpacho (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme do chladničky, najlepšie na noc. My máme gazpacho v lete v chladničke skoro stále. V týchto horúcich dňoch je výborné od hladu aj od smädu.

    Gazpacho (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Robievam to taktiež ale paradajky si lúpem podľa priloženého obrázku, zdá sa mi to praktickejšie ako obárať vriacou vodou ...


Ďakujem.
@Evanaaa , áno, môže sa dať aj chlieb.
@Mitzy , áno, chladené gazpacho je naj.
@Tsnak , pravdaže, aj tak sa dá. Mne sa ten tvoj spôsob zdá lepší na mäsité paradajky. U nás máme niektoré letné druhy na šaláty, v nich je veľa šťavy ale koža je tenká a tvrdá, nieje ľahké ich ošúpať, tam je to jednoduchšie zaliať horúcou vodou.
Pekné nedeľné odpoludnie prajem.

Pridaj komentár k receptu: