Gazpacho fotorecept

kucharka - bez fotkyKucharka, Barcelona, 7. júla 2018 0:18
Ďalšie recepty »

Gazpacho (fotorecept)Foto: kucharka

Viem, existuje veľa druhov, každý kraj a rodina majú svoju verziu. Niekde pridávajú kúsok chleba, inde posypú gazpacho posekanou zeleninou... Ja vám ponúkam jednoduchú verziu, ako chutí nám doma.

10-15 min
príprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si zeleninu. Množstvá si môže každý upraviť podľa chuti. Hlavnú úlohu majú ale zrelé a chutné paradajky.

    Gazpacho (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Paradajky zalejeme horúcou vodou. Necháme asi 10 minút ponorené vo vode.

    Gazpacho (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vodu zlejeme a paradajky necháme vychladnúť. Potom ostrým nožom na každej paradajke narežeme kríž a šupu ošúpeme. Ide to ľahko.

    Gazpacho (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky.

    Gazpacho (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme k paradajkám a rozmixujeme. Posolíme a pokoreníme, dochutíme olivovým olejom a zriedime minerálnou vodou.

    Gazpacho (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme do chladničky, najlepšie na noc. My máme gazpacho v lete v chladničke skoro stále. V týchto horúcich dňoch je výborné od hladu aj od smädu.

    Gazpacho (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist