Gazpacho fotorecept
Foto: kucharka
Viem, existuje veľa druhov, každý kraj a rodina majú svoju verziu. Niekde pridávajú kúsok chleba, inde posypú gazpacho posekanou zeleninou... Ja vám ponúkam jednoduchú Zobraziť celý popisViem, existuje veľa druhov, každý kraj a rodina majú svoju verziu. Niekde pridávajú kúsok chleba, inde posypú gazpacho posekanou zeleninou... Ja vám ponúkam jednoduchú verziu, ako chutí nám doma.
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si zeleninu. Množstvá si môže každý upraviť podľa chuti. Hlavnú úlohu majú ale zrelé a chutné paradajky.
-
2
Paradajky zalejeme horúcou vodou. Necháme asi 10 minút ponorené vo vode.
-
3
Vodu zlejeme a paradajky necháme vychladnúť. Potom ostrým nožom na každej paradajke narežeme kríž a šupu ošúpeme. Ide to ľahko.
-
4
Zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky.
-
5
Pridáme k paradajkám a rozmixujeme. Posolíme a pokoreníme, dochutíme olivovým olejom a zriedime minerálnou vodou.
-
6
Dáme do chladničky, najlepšie na noc. My máme gazpacho v lete v chladničke skoro stále. V týchto horúcich dňoch je výborné od hladu aj od smädu.
Pekný víkend.
@Evanaaa , áno, môže sa dať aj chlieb.
@Mitzy , áno, chladené gazpacho je naj.
@Tsnak , pravdaže, aj tak sa dá. Mne sa ten tvoj spôsob zdá lepší na mäsité paradajky. U nás máme niektoré letné druhy na šaláty, v nich je veľa šťavy ale koža je tenká a tvrdá, nieje ľahké ich ošúpať, tam je to jednoduchšie zaliať horúcou vodou.
Pekné nedeľné odpoludnie prajem.