Králičí chrbát v orechovej kruste s mrkvovým pyré
z hotela The Grand Vígľaš****, 23. marca 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny
Na chrbát a hráškové struky: | |
1 ks |
|
50 g mleté |
|
100 g |
|
2 vetvičky |
|
200 g |
|
|
|
|
|
Slaninková omáčka: | |
200 g prerastená |
|
2 ks stredne veľké |
|
200 ml |
|
|
|
Mrkvové pyré: | |
1 kg |
|
300 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Králičí chrbát vykostíme a mäso upravíme na 4 plátky. Odblaníme ho, umyjeme, osolíme, okoreníme, pridáme 2 vetvičky tymianu a zavákuujeme. Do 2 litrov vriacej vody vložíme balíčky mäsa a 2 minúty povaríme. Potom mäso necháme 1 až 1,5 hodiny odstáť vo vode. Keď mäso vyberieme z vákua, obalíme ho v mletých vlašských orechoch a restujeme na panvici s maslom asi 3–4 minúty zo všetkých strán.
- 2
Mrkvové pyré: Mrkvu očistíme, nakrájame na malé kúsky a vsypeme do panvice. Zalejeme 300 ml smotany, osolíme a pomaly varíme. Keď je mrkva mäkká, rozmixujeme ju pomocou ponorného mixéra. Na záver môžeme pridať plátok masla na zjemnenie.
- 3
Slaninková omáčka: Slaninu nasekáme nadrobno a orestujeme ju. Pridáme nakrájanú cibuľu a spolu opražíme. Podlejeme 200 ml smotany, pridáme štipku soli, povaríme a zredukujeme. Potom omáčku rozmixujeme ponorným mixérom.
- 4
Hráškové struky orestujeme na rozpustenom masle a osolíme. Králičí chrbát podávame s mrkvovým pyré, preliatym slaninkovou omáčkou a s hráškovými strukmi.
Tiež králičie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu