Králičie mäso
Králičie mäso

Králičí chrbát v orechovej kruste s mrkvovým pyré

Matej Homola a Lukáš Kováč
z hotela The Grand Vígľaš****, 23. marca 2020
Králičí chrbát v orechovej kruste s mrkvovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

Na chrbát a hráškové struky:
1 ks
50 g mleté
100 g
2 vetvičky
200 g
Slaninková omáčka:
200 g prerastená
2 ks stredne veľké
200 ml
Mrkvové pyré:
1 kg
300 ml




Postup

  1. 1

    Králičí chrbát vykostíme a mäso upravíme na 4 plátky. Odblaníme ho, umyjeme, osolíme, okoreníme, pridáme 2 vetvičky tymianu a zavákuujeme. Do 2 litrov vriacej vody vložíme balíčky mäsa a 2 minúty povaríme. Potom mäso necháme 1 až 1,5 hodiny odstáť vo vode. Keď mäso vyberieme z vákua, obalíme ho v mletých vlašských orechoch a restujeme na panvici s maslom asi 3–4 minúty zo všetkých strán.

  2. 2

    Mrkvové pyré: Mrkvu očistíme, nakrájame na malé kúsky a vsypeme do panvice. Zalejeme 300 ml smotany, osolíme a pomaly varíme. Keď je mrkva mäkká, rozmixujeme ju pomocou ponorného mixéra. Na záver môžeme pridať plátok masla na zjemnenie.

  3. 3

    Slaninková omáčka: Slaninu nasekáme nadrobno a orestujeme ju. Pridáme nakrájanú cibuľu a spolu opražíme. Podlejeme 200 ml smotany, pridáme štipku soli, povaríme a zredukujeme. Potom omáčku rozmixujeme ponorným mixérom.

  4. 4

    Hráškové struky orestujeme na rozpustenom masle a osolíme. Králičí chrbát podávame s mrkvovým pyré, preliatym slaninkovou omáčkou a s hráškovými strukmi.

Diskusia k receptu