Králik na tymiáne fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 1. mája 2011

...so slaninkou a zeleninovou omáčkou, dochutenou medvedím cesnakom...

4-5
porcie
40 minút
príprava
70 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks
5-6 strúčikov
1-2 ks
1-2 ks
150 ml
250 ml




Postup

  1. 1

    ...rozporcovaného králika som ozdobil tymiánom a nakrájaným cesnakom, pokvapkal som ho olejom a nechal odpočívať, na obrázku už leží na nakrájanej zeleninke...

    Králik na tymiáne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...nakrájal som ju na kocky, ale každá musí byť iná... :-) pór na polkolieska a cibuľu na všelijako, to je základ na omáčku...

    Králik na tymiáne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...nezabudnite králika osoliť, ja som zabudol. Podlial som vínom a na vrch som naukladal plátky adidas slaniny. Prihodil som niekoľko cherry paradajok a dal som do rúry asi na hodinku, cca 188°C...

    Králik na tymiáne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...po hodinke som odkryl a nechal som slaninku schrumkovatieť. Potom som mäsko odložil do tepla, zeleninu som prepasíroval a nechal som ju na plyne prevrieť...

    Králik na tymiáne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...zahustil som smotanou a keď bola tak akurát, dochutil som ju a pridal nakrájaný medvedí cesnak, mám v mrazáku :-) na záver som pridal oriešok masla...

    Králik na tymiáne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...na sucho som opražil semienka tekvice, slnečnice a píniových orieškov a potom som ich pridal do uvarenej ryže, to bola príloha...dobrú chuť

    Králik na tymiáne (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evusik
králika som veru už dávno nerobila, všetky moje zdroje už vyschli... ale dúfam, že ešte nejaký pristane u mňa na pekáči.... pekný recept i foto
maartina
to je ale dobrota ! ...tá adidas slaninka sa mi veľmi páči :DD
jody
Paráda, fakt paráda! Úžasná kombinácia chutí. Ja síce zajáčka nemám, ale just to spravím, buď z kuraciny, alebo prasiatka... Fakt super!
eraserhead
králik by bol rád že si sa s ním tak pohral...
vyzerá to lákavo a výživne
janger
Adidas slanina :-)))? Aj taka existuje? Alebo to podla tych pasikov? Krasny recept!
marienka44
Ja som kralika piekla na tymiane na velkonocnu nedelu, bol vyborny. Kupila som ho davnejsie v Kauflande, bol cinsky. Ukladam do KK.
violetacamorova
Chutne pripravený králik, keď sme dávno chovali tak bol na smotane často, aj nám chutil alebo upečený v rúre so slaninkou, ale bolo to veľmi dávno možno aj 30 rokov späť.Tvoje recept je samozrejme vylepšený tymianom a tým medvedím cesnakom, ani si neviem predstaviť, odkiaľ máte ten cesnak. Bol použitý už vo viacerých receptoch. Snáď ho zbierate v prírode?
enerrgizer
ďakujem...medvedí cesnak sme si nazbierali začiatkom apríla v lese, manželka ho nabalila do sáčkov a teraz odpočíva v mrazáku...takže ešte zopár medvedích receptov bude :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia