Foto: enerrgizer
...so slaninkou a zeleninovou omáčkou, dochutenou medvedím cesnakom...
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
...rozporcovaného králika som ozdobil tymiánom a nakrájaným cesnakom, pokvapkal som ho olejom a nechal odpočívať, na obrázku už leží na nakrájanej zeleninke...
-
2
...nakrájal som ju na kocky, ale každá musí byť iná... :-) pór na polkolieska a cibuľu na všelijako, to je základ na omáčku...
-
3
...nezabudnite králika osoliť, ja som zabudol. Podlial som vínom a na vrch som naukladal plátky adidas slaniny. Prihodil som niekoľko cherry paradajok a dal som do rúry asi na hodinku, cca 188°C...
-
4
...po hodinke som odkryl a nechal som slaninku schrumkovatieť. Potom som mäsko odložil do tepla, zeleninu som prepasíroval a nechal som ju na plyne prevrieť...
-
5
...zahustil som smotanou a keď bola tak akurát, dochutil som ju a pridal nakrájaný medvedí cesnak, mám v mrazáku :-) na záver som pridal oriešok masla...
-
6
...na sucho som opražil semienka tekvice, slnečnice a píniových orieškov a potom som ich pridal do uvarenej ryže, to bola príloha...dobrú chuť
vyzerá to lákavo a výživne