Foto: miky64
po sobotňajšej návšteve svokrovcov mi zostal v chladničke zajac a keďže ma chytala moja kuchárska mánia tak som v nedeľu po ránu/asi okolo 05.30/ Zobraziť celý popispo sobotňajšej návšteve svokrovcov mi zostal v chladničke zajac a keďže ma chytala moja kuchárska mánia tak som v nedeľu po ránu/asi okolo 05.30/ rozmýšľal čo s ním vyvediem.Tento recept je tak povediac domáci prvo pokus ale keďže chutil ta ho podávam ďalej pre niečiu inšpiráciu.
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
1 ks |
|
100 g |
|
400 g |
|
1/2 čl |
|
podľa chuti čerstvá |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 čl |
|
1 ks |
|
|
|
2-3 ks |
|
2 strúčiky |
|
1,5 dcl |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
zajaca odblanime,rozporcirujeme,umyjeme a kým nám odkvapká zmiešame dijon horčicu s morskou soľou,mletým peprom,vegetou a pretlačeným cesnakom,touto zmesou potrieme zajaca a necháme v chladničke 2-3 hodinky odležať/podľa toho kedy ráno vstanete/
- 2
V kastrole na oleji zpražim cibulku a pridám paradajkovu omačku a koreniny necham prevrieť pomedzi túto činnosť v rúre rozohrejem kameninovu misu jemne potretu olejom do zohriatej misy naukladám zajaca zalejem paradajkovou omáčkou a zeleninovým bujónom a vložím do rúry asi na 90minut,podľa potreby podlievam zeleninovým bujonom.Keď je mäsko mäkké vyberiem na pekáč jemne potriem trochou dijon horčice zmiešanej s olejom /ja dávam olivovy/ a nechám v rúre trošku pripiesť omáčku zaprášim múkou necham prevrieť,zajačika naložim do omáčky a máme hotovo.Podávame so zemiakmi alebo ryžou.Príloha akakoľvek, ja som daval uhorkový šalát s jarnou cibulkou,paprikou a paradajkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
spočiatku som si myslel že sa tu konečne objavil recept na zajaca poľného.........avšak nie je tomu tak
k prvej časti dominantná je chuť mäsa čiže dijon pikant
k druhej časti myslím že tento recept je možne použiť aj pri príprave poľného zajaca s tým že to necháš naložené v dijone celu noc/spomínal som to v druhom príspevku komentárov/tie chute by mali viac preniknúť do mäsa a zároveň ho zvláčniť/toto je iba môj názor/ .V úvode som spomínal že je to môj prvopokus ktorý chutnal a dával som to ako inšpiráciu,nie je to nejaký overený a kuchármi odskúšaný recept, /okrem mňa/.