Polievka s mäsovými guľkami

podravka - fotkaPodravka, 29. októbra 2018 11:04. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Polievka s mäsovými guľkami Foto: podravka

Mäsové guličky sú perfektným doplnkom polievky, spolu s jačmeňom a farebnou zeleninkou dostanete perfektnú nielen vizuálnu ale aj chuťovú kombináciu.

4
porcie
40 min
príprava

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Jačmeň uvaríme vo vriacej vode, dokým nezmäkne.

  2. 2

    Mleté mäso zmiešame s nakrájaným chlebom, so žĺtkom, soľou, čiernym mletým korením, petržlenovou vňaťou a dobre premiešame.

  3. 3

    Na zahriaty olivový olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme dosklovita a pridáme mrkvu nakrájanú na plátky. Krátko opečieme a pridáme cca 1 l teplej vody.

  4. 4

    Keď sa začne polievka variť, pridáme Podravka Natur slepačí bujón.

  5. 5

    Z mäsovej zmesi vytvoríme guličky a dáme ich do polievky. Takisto pridáme nakrájaný kel a všetko spolu na miernom ohni varíme približne 20 minút.

  6. 6

    Na konci varenia pridáme špenátové listy, uvarený jačmeň a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist