Polievka s mäsovými guľkami
Foto: podravka
Mäsové guličky sú perfektným doplnkom polievky, spolu s jačmeňom a farebnou zeleninkou dostanete perfektnú nielen vizuálnu ale aj chuťovú kombináciu.
porcie
príprava
Postup
-
1
Jačmeň uvaríme vo vriacej vode, dokým nezmäkne.
- 2
Mleté mäso zmiešame s nakrájaným chlebom, so žĺtkom, soľou, čiernym mletým korením, petržlenovou vňaťou a dobre premiešame.
- 3
Na zahriaty olivový olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme dosklovita a pridáme mrkvu nakrájanú na plátky. Krátko opečieme a pridáme cca 1 l teplej vody.
- 4
Keď sa začne polievka variť, pridáme slepačí bujón.
- 5
Z mäsovej zmesi vytvoríme guličky a dáme ich do polievky. Takisto pridáme nakrájaný kel a všetko spolu na miernom ohni varíme približne 20 minút.
- 6
Na konci varenia pridáme špenátové listy, uvarený jačmeň a podľa potreby osolíme a okoreníme.
Tiež polievka s mäsovými guľkami:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu