Polievka s mäsovými guľkami
Mäsové guličky sú perfektným doplnkom polievky, spolu s jačmeňom a farebnou zeleninkou dostanete perfektnú nielen vizuálnu ale aj chuťovú kombináciu.
porcie
príprava
Suroviny
80 g |
|
400 g mleté |
|
50 g |
|
1 |
|
|
|
|
|
1 PL nasekaná |
|
3 PL |
|
50 g |
|
2 ks |
|
1 kocka |
|
400 g |
|
50 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Jačmeň uvaríme vo vriacej vode, dokým nezmäkne.
- 2
Mleté mäso zmiešame s nakrájaným chlebom, so žĺtkom, soľou, čiernym mletým korením, petržlenovou vňaťou a dobre premiešame.
- 3
Na zahriaty olivový olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme dosklovita a pridáme mrkvu nakrájanú na plátky. Krátko opečieme a pridáme cca 1 l teplej vody.
- 4
Keď sa začne polievka variť, pridáme Podravka Natur slepačí bujón.
- 5
Z mäsovej zmesi vytvoríme guličky a dáme ich do polievky. Takisto pridáme nakrájaný kel a všetko spolu na miernom ohni varíme približne 20 minút.
- 6
Na konci varenia pridáme špenátové listy, uvarený jačmeň a podľa potreby osolíme a okoreníme.
Tiež polievka s mäsovými guľkami:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu