Polievka s mäsovými guľkami
Polievka s mäsovými guľkami

Polievka s mäsovými guľkami

podravka - fotkapodravka, 29. októbra 2018. Komerčný recept.
Polievka s mäsovými guľkami
Foto: podravka

Mäsové guličky sú perfektným doplnkom polievky, spolu s jačmeňom a farebnou zeleninkou dostanete perfektnú nielen vizuálnu ale aj chuťovú kombináciu.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

80 g
400 g mleté
50 g
1
1 PL nasekaná
3 PL
50 g
2 ks
1 kocka
400 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jačmeň uvaríme vo vriacej vode, dokým nezmäkne.

  2. 2

    Mleté mäso zmiešame s nakrájaným chlebom, so žĺtkom, soľou, čiernym mletým korením, petržlenovou vňaťou a dobre premiešame.

  3. 3

    Na zahriaty olivový olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme dosklovita a pridáme mrkvu nakrájanú na plátky. Krátko opečieme a pridáme cca 1 l teplej vody.

  4. 4

    Keď sa začne polievka variť, pridáme Podravka Natur slepačí bujón.

  5. 5

    Z mäsovej zmesi vytvoríme guličky a dáme ich do polievky. Takisto pridáme nakrájaný kel a všetko spolu na miernom ohni varíme približne 20 minút.

  6. 6

    Na konci varenia pridáme špenátové listy, uvarený jačmeň a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
Ječmen jedině pasírovaný skrze králíka. Když už, tak ječné kroupy. Tyhle moderní výmysly fakt nemusím, ale proti gustu - a víře ve "zdravou" výživu.....

Pridaj komentár k receptu: