Foto: olinecka
Takýto chutný a rýchly obed bol dnes u nás. Tento recept urobí, aj začiatočník a nedá sa pokaziť.
3
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
4-8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Suroviny na omáčku: | |
50 g |
|
2-3 PL na zápražku |
|
1 1/2 dl vlažná |
|
podľa potreby |
|
|
|
4-5 PL bez šťavy |
|
na dochutenie |
|
podľa potreby |
|
na obalenie |
|
1 ks na obalenie |
|
podľa potreby |
|
na vysmážanie |
|
podľa potreby mrazené |
|
Postup
-
1
Z masla a múky urobíme svetlo hnedú zápražku, podlejeme vodou a mliekom osolímeme povaríme. Pridáme ríbezle necháme trocha povariť dochutíme citrónovou šťavou a odstavíme.
-
2
Syr si obalíme v múke, vajci, strúhanke a vysmažíme na horúcom oleji do zlatista.
-
3
Nakoniec si urobíme hranolky a môžme obedovať. Tento recept som ani nechcela dať na Varechu, lebo komentáre, nezdravé, veľa oleja poznám, ale dá sa pripraviť raz za čas aj takáto fajnota. U nás mal úspech, chutil a omáčka famózna ani tatársku netreba. Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu