Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom a hráškovým pyré fotorecept
Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Cukety umyjeme a nakrájame pozdĺžne na plátky
-
2
Cuketové plátky ugrilujeme na grilovacej panvici potretej olejom. Odložíme bokom.
-
3
Pripravíme si rýdziky, fenikel soľ a zelené korenie.
-
4
Fenikel a rýdziky nakrájame na malé kocky.
-
5
V panvici rozohrejeme lyžicu oleja, pridáme fenikel a rýdziky a restujeme cca 5 minút.
-
6
Soľ a zelené korenie
-
7
rozdrvíme
-
8
a pridáme do panvice. Premiešame.
-
9
Podlejeme pohárom vody, prikryjeme a dusíme kým sa fenikel takmer nerozvarí. Odokryjeme a chvíľu premiešavame aby sa odparila prebytočná tekutina. Poprášime kávovou lyžičkou solamylu, prevaríme a odstavíme.
-
10
Cuketové plátky preložíme do kríža, do stredu dáme rýdzikovo - feniklovú náplň a zložíme.
-
11
Naplnené "ravioli" rozložíme na pekáč spojom nadol a zapečieme pod rozpáleným grilom cca 5 minút.
-
12
Hrášok (mala som mrazený), neošúpaný cesnak, soľ, celé čierne korenie a niekoľko vetvičiek saturejky dáme do hrnca, podlejeme vodou (400 - 500 ml) a varíme cca 10 minút.
-
13
Čierne korenie, saturejku a cesnakové šupky vyberieme a hrášok s tekutinou a cesnakom rozmixujeme na pyré. Servírujeme teplé.
Diskusia k receptu