Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom a hráškovým pyré fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 30. decembra 2011

Suroviny

3 - 4 ks menšia
100 g
100 g
300 g
3 strúčiky
1 KL




Postup

  1. 1

    Cukety umyjeme a nakrájame pozdĺžne na plátky

    Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom a hráškovým pyré (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cuketové plátky ugrilujeme na grilovacej panvici potretej olejom. Odložíme bokom.

    Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom a hráškovým pyré (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si rýdziky, fenikel soľ a zelené korenie.

    Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom a hráškovým pyré (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Fenikel a rýdziky nakrájame na malé kocky.

    Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom a hráškovým pyré (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V panvici rozohrejeme lyžicu oleja, pridáme fenikel a rýdziky a restujeme cca 5 minút.

    Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom a hráškovým pyré (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Soľ a zelené korenie

    Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom a hráškovým pyré (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    rozdrvíme

    Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom a hráškovým pyré (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a pridáme do panvice. Premiešame.

    Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom a hráškovým pyré (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podlejeme pohárom vody, prikryjeme a dusíme kým sa fenikel takmer nerozvarí. Odokryjeme a chvíľu premiešavame aby sa odparila prebytočná tekutina. Poprášime kávovou lyžičkou solamylu, prevaríme a odstavíme.

    Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom a hráškovým pyré (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Cuketové plátky preložíme do kríža, do stredu dáme rýdzikovo - feniklovú náplň a zložíme.

    Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom a hráškovým pyré (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Naplnené "ravioli" rozložíme na pekáč spojom nadol a zapečieme pod rozpáleným grilom cca 5 minút.

    Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom a hráškovým pyré (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Hrášok (mala som mrazený), neošúpaný cesnak, soľ, celé čierne korenie a niekoľko vetvičiek saturejky dáme do hrnca, podlejeme vodou (400 - 500 ml) a varíme cca 10 minút.

    Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom a hráškovým pyré (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Čierne korenie, saturejku a cesnakové šupky vyberieme a hrášok s tekutinou a cesnakom rozmixujeme na pyré. Servírujeme teplé.

    Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom a hráškovým pyré (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

pivonka
Krásne spracovaný recept, naservírovaný, nafotený, ako vždy od teba. V lete by som naňho mala svoju cuketku a hrach, fenikel kúpim, ale... nie som hubárka a náhrada (šampiňóny), už asi nie je ono. Aj tak založím, kto vie...
mijaita
Včera jsem varila k obedu zapeceny fenykl s bramborem a ryzcema. Pul sklenicky mi zbylo. Recept jak nazavolanou !
pivonka
Tie rýdziky sú konzervované? V sladko-kyslom náleve? Že mi to nezaplo!
zirafninka1
Dakujem Vam :) @pivonka taka hliva by tam sadla. Ved napln si kazdy moze prisposobit. Ja som vymyšlala podla obsahu chladnicky. A v lete to bude este jednoduchsie. Jaj a mala som mrazene rydziky..
mijaita
@pivonka , ja zavaruju do lehce slaneho nalevu svoje houby, ryzce zvlast. Hlavicky do holandske omacky, kousky do ruznych, jinych jidel.
marianne69
fuuuha,to je bomba,vyzera to ako z nejakej nobl restiky.Krasne foto aj papanica.
evusik
no tak to je krása :-) určite výborné....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia