Foto: helca103
Dávno som nerobila fašírku z tresky tak som kúpila mrazenú a trochu môj pôvodný často robený recept upravila.
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Rybu som nemlela len pokrájala aby bolo cítiť že je tam naozaj aj ryba. Rozmrazenú tresku som pokrájala na kocky,pridala som strúhanku z 1 rožka, 1 vajce, soľ, korenie a premiešala. //Myslím,že viac korením tam nie je treba //
-
2
Pridala som uvarenú ryžu čo mi ostala z predchádzajúceho dňa a ešte jedno vajce aby sa to poriadne spojilo. Pred tým som to robila tak,že som formovala malé fašírky,obalila v strúhanke a vypražila.Teraz som urobila zmenu.
-
3
Masu som rozotrela na malú zapekaciu misu a poliala smotanou na šľahanie. Piekla som asi 20 minút na 190 stup.
-
4
Neviem čo mi na túto kombináciu povedia rybári, ale mne to chutilo. Nerobila som žiadnu prílohu dala som si len zeleninový šalát.
@rybarkuchar ďakujem za komentík , tých menej kvalitných rýb je už akosi priveľa. Pred tým ešte aspoň táto treska bola naozaj ryba ale aj tam je už bohužiaľ ,,glazúra“ a percento ryby a vody... škoda reči.
@miamia , @babkamt tiež som pred tým vyprážala ale zo zdravotných dôvodov to musím obmedzovať. Takto robená v rúre je tiež fajná :-)
@anina6 , @aandulka vyskúšajte a verím, že vám bude chutiť.
jedol takú konzervu čo obsahovala mletú rybu z ryžou.
Tvoje jedlo je krásne publikované a určite aj chutné
Posielam velký pozdrav z nizozemia.
@izabelka tiež by som prijala nejakého rybára v rodine,lebo ryby mám veľmi rada.
Ďakujem Ti za milý pozdrav u ďaleka.