Kurací bulgur pilav
Kurací bulgur pilav

Kurací bulgur pilav fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 8. októbra 2018
Kurací bulgur pilav (fotorecept)
Foto: cesminaz

Výborný pilav s kuracím mäsom a pečenou paprikou :-)

10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 dl (alebo hrubozrnný)
2 ks
1 ks
3-4 ks čerstvá
50 g (82 %)
podľa potreby
6 dl
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny. Potrebujeme 2 väčšie stehná, vývar, papriky aké máte doma, veľkú cibuľu a bulgur. Ja tu mám celozrnný, ale kľudne dajte nahrubo drvený :-) Stehná vykostíme a pokrájame aj s kožou spolu na malé kúsky. Papriku pozdĺž prekrojíme na polovice. A napokon si pokrájame na malé kocky aj cibuľu.

    Kurací bulgur pilav (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si papriku z oboch strán narýchlo opečieme na oleji. Treba ju počas pečenia z časti prikryť pokrievkou, lebo poriadne fŕka :-)

    Kurací bulgur pilav (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hlbšej panvice (kastróla) dáme maslo a pridáme aj ten olej, na ktorom sme piekli papriku. Dobre ho rozhorúčime a kuracie mäso na ňom narýchlo opečieme. Potom pridáme cibuľu a chvíľku spolu necháme poškvrčať.

    Kurací bulgur pilav (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Následne pridáme bulgur a necháme zas 1-2 minutky spolu poškvrčať. Potom zalejeme vývarom a ešte podľa chuti dosolíme. Nech je šťava troška slanšia, lebo treba myslieť aj na to, že bulgur tú soľ vpije. No a nakoniec poukladáme na vrch opečenú papriku. Troška ju môžte vtlačiť do bulguru :-) Zakryjeme pokrievkou a necháme na strednom ohni variť/vrieť cca 10-15 minút. Občas musíme pomykať panvicou, aby sa obsah popohýnal. Miešať sa nesmie. Po cca 10ich minútach treba skontrolovať, lebo varíme len dovtedy, kým bulgur vpije 3/4 tekutiny. Keď už vpilo, tak zakryjeme späť a necháme takto postáť ešte cca 15 minút, aby bulgur vsal aj zvyšok tekutiny.

    Kurací bulgur pilav (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A už nám neostáva nič iné, len si pochutnať na skvelom obede alebo večeri ;-)

    Kurací bulgur pilav (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako prílohu si k tomu môžete dať niečo kyslého, to je už na Vás :-)

    Kurací bulgur pilav (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Alebo je to výborné aj poliate cesnakovým jogurtom ;-) Prajem dobrú chut!

    Kurací bulgur pilav (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

kucharka
Hneď ako si sem pridala tento recept som vedela, že to uvarím. Dnes sa tak stalo.
Ako vždy : výborné. A ešte aj celkom rýchle a “jednohrncové”.
Ďakujem za celú rodinu.


cesminaz
@Siisa budem rada ak vyskusas :-) @Kucharka no paráda :-) Más pravdu,je to rýchle a dobré.Tesím sa,ze vam chutilo a ze si aj tentoraz spokojná :-) Vdaka za odozvu aj s fotkou.Pekný den.
kucharka
Toto jedlo je casto na nasom stole. A este castejsie je ako inspiracia... dnes bolo s jarnou cibulkou a paprikami. Ako priloha k masu.
Rychle a chutne, do 20 min obed hotovy.
Dakujem a pekny den prajem.


cesminaz
@Kucharka (26.6.2019 17:20)

:-) ved to je práve na bulgure to najlepšie...že vždy môžeš dat donho niečo iné,podla toho čo práve doma máš :-) a vždy chutí výborne! Vdaka za správu a fotku,pozdravujem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia