Kurací bulgur pilav fotorecept
Foto: cesminaz
Výborný pilav s kuracím mäsom a pečenou paprikou :-)
tepelná úprava
Suroviny
3 dl (alebo hrubozrnný) |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
3-4 ks čerstvá |
|
50 g (82 %) |
|
podľa potreby |
|
6 dl |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny. Potrebujeme 2 väčšie stehná, vývar, papriky aké máte doma, veľkú cibuľu a bulgur. Ja tu mám celozrnný, ale kľudne dajte nahrubo drvený :-) Stehná vykostíme a pokrájame aj s kožou spolu na malé kúsky. Papriku pozdĺž prekrojíme na polovice. A napokon si pokrájame na malé kocky aj cibuľu.
-
2
Najprv si papriku z oboch strán narýchlo opečieme na oleji. Treba ju počas pečenia z časti prikryť pokrievkou, lebo poriadne fŕka :-)
-
3
Do hlbšej panvice (kastróla) dáme maslo a pridáme aj ten olej, na ktorom sme piekli papriku. Dobre ho rozhorúčime a kuracie mäso na ňom narýchlo opečieme. Potom pridáme cibuľu a chvíľku spolu necháme poškvrčať.
-
4
Následne pridáme bulgur a necháme zas 1-2 minutky spolu poškvrčať. Potom zalejeme vývarom a ešte podľa chuti dosolíme. Nech je šťava troška slanšia, lebo treba myslieť aj na to, že bulgur tú soľ vpije. No a nakoniec poukladáme na vrch opečenú papriku. Troška ju môžte vtlačiť do bulguru :-) Zakryjeme pokrievkou a necháme na strednom ohni variť/vrieť cca 10-15 minút. Občas musíme pomykať panvicou, aby sa obsah popohýnal. Miešať sa nesmie. Po cca 10ich minútach treba skontrolovať, lebo varíme len dovtedy, kým bulgur vpije 3/4 tekutiny. Keď už vpilo, tak zakryjeme späť a necháme takto postáť ešte cca 15 minút, aby bulgur vsal aj zvyšok tekutiny.
-
5
A už nám neostáva nič iné, len si pochutnať na skvelom obede alebo večeri ;-)
-
6
Ako prílohu si k tomu môžete dať niečo kyslého, to je už na Vás :-)
-
7
Alebo je to výborné aj poliate cesnakovým jogurtom ;-) Prajem dobrú chut!
Ako vždy : výborné. A ešte aj celkom rýchle a “jednohrncové”.
Ďakujem za celú rodinu.
Rychle a chutne, do 20 min obed hotovy.
Dakujem a pekny den prajem.
:-) ved to je práve na bulgure to najlepšie...že vždy môžeš dat donho niečo iné,podla toho čo práve doma máš :-) a vždy chutí výborne! Vdaka za správu a fotku,pozdravujem :-)