Marinovaný losos

Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 7. novembra 2012
Marinovaný losos
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
24 hodín minút
príprava

Suroviny

250 g s kožou
200 g
200 g
1 ks
1 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Soľ a cukor zmiešame a nakrájame citrusy. Očisteného lososa vložíme do vhodnej nádoby, obložíme citrusmi a zasypeme soľou a cukrom. Takto necháme minimálne 24 hodín, nie však dlhšie ako dva dni.

  2. 2

    Potom marinovaného lososa nakrájame na tenučké plátky a podávame s kyslou smotanou a bylinkami.

  3. 3

    Na tanieri ešte dosolíme hrubou morskou soľou, okoreníme a podávame s bielym pečivom

Diskusia k receptu

huck
Chemicky pripravenému jedlu (marinovanému) z rýb, alebo mäsa, najčastejšie bez termického spracovania, len pomocou soli a citrusov narezané na tenučké plátky v kulinárstve sa udomácnilo meno Carpaccio .. napr. v tomto prípade je to Carpaccio (Karpačo) z lososa. Super receptík už je v KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia