Foto: jokin
Tento recept vznikol dnes keď som sa rozhodol využiť suroviny z chladničky. Moji zhodnotili že je to jedlé tak to zverejňujem.
porcie
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
300 g |
|
50 g |
|
3 PL |
|
150 g |
|
2 PL |
|
3 strúčiky |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
50 g |
|
1/2 KL |
|
|
|
500 g |
|
50 g |
|
1 kl |
|
1/2 Kl |
|
1 Kl |
|
1/2 Kl |
|
2 Pl |
|
Postup
-
1
Cibuľku pokrájame na drobno, dáme na panvicu s olejom a osmažíme do sklovita. Pridáme nakrájanú pečienku a sprudka osmahneme, pridáme nakrájanú cukinu a začneme dusiť ale iba tak aby cukina nebola moc zmäknutá.
-
2
Pridáme nakrájané paradajky a nakrájaný cesnak.
-
3
Pridáme všetky pochutiny okrem soli, dobre premiešame a krátko podusíme.
-
4
Na záver pridáme soľ , arašidy premiešame a odstavíme.
-
5
Kel pokrájaný na drobno ochutíme soľou, rascou, čiernym korením , majoránkou a dusíme do zmäknutia.
-
6
Z masla a hladkej múky si urobíme bledý bešamel, ak ho máme moc hustý tak ho zriedime mliekom. Mal by mať hustotu majonézy.
-
7
Bešamel pridáme do uduseného kelu, premiešame a ešte krátko podusíme.
-
8
A môžeme podávať. Tuším som to mal rýchlejšie uvarené ako napísané. Verím že vám moje jedlo bude chutiť. Vegetariáni môžu vynechať pečienku.
@rea1 vyskúšala si tento receptík?