
Kulajda - národné jedlo Česka
Poznáte Kulajdu? Pozrite si recept. O tom, ako vznikol jej názov, sa vedú rôzne...

Pečené koleno
... niekedy sa dá jedlom aj zhrešiť, ale potom by sme si mali pripraviť niečo fakt...

Granadír s domácou slaninkou
Čo povedať k tomuto receptu Stará dobrá klasika ešte mojej prababky. Lacné, jednoduché, ...

Tvarohovo-ovocná torta
Tento recept mám od našej dcéry a ona ho volá "Supiš-pupiš torta". Je to taká lepšia...

Pečený plnený králik podľa mojej maminky
Dostala som krásneho domáceho králika od rodiny na Záhorí a dumala som čo s ním... a...

Segedínsky guláš bez smotany
Recepty píšem tak, ako ma ich učila moja mamka a tak, aby postup pochopil naozaj...

Zaváraná kapustnica
Uvarili ste si chutnú kapustnicu, ale nevládali ste ju všetku zjesť? Tak sa nechajte inšpirovať a...

Tradičný židovský šolet
Do hrnca dáme fazuľu a krúpy. Vložíme mäso vcelku, umyté vajcia, cibuľu aj cesnak...

Fašiangové šišky
Nikdy nerobim sisky, ani buchty, ani knedle podla receptu... vzdy iba tak od...

Zeleninové lasagne s cuketou
Dostala som krásne dve cukety, jednu žltú a jednu zelenú. Tak som vymýšľala, čo...

Pikantný nakladaný cesnak
Dostala som viac nášho kvalitného cesnaku a časť z neho som naložila do oleja. Dochutila som...

Vyprážaná treska
Treska patrí medzi morské dravé šupinaté ryby, vyskytuje sa v chladných vodách severného Atlantického oceánu, ...

Bravčové á la stroganov
Mäso si sprudka orestujeme na rozpálenom oleji, vyberieme ho a odložíme stranou.

Zapečená prekladaná kyslá kapusta
Každý má ten svoj spôsob prípravy , alebo svoj overený recept. Toto je ten môj, ...

Karbonátky z tekvice hokaido
je sezóna tekvíc, na záhrade sa nám ich urodilo dosť a tak sú na našom stole...

Bramborové placky se zelím a uzeným masem
Kysané zelí vymačkáme a nakrájíme a na cibuli podusíme.

Divina so sviečkovou omáčkou
Rád skúšam nové recepty, na sviečkovú som ich už vyskúšal niekoľko, niektoré ma zaujali, ...

Zapekaná klobása s kyslou kapustou a so zemiakmi
Zima, zabíjačka a sudová kapusta patria k sebe.

Kura na kokosom mlieku
Pri prezeraní fotiek z februárovej dovolenky na Ko Samui som narazila na fotku jedla, ktoré manželovi...

Hovädzie na mrkve a hrášku
Na masti opečieme cibuľu nakrájanú na kocky do zlata. Pridáme paradajkový pretlak a krátko orestujeme...

Kuracia pečienka pre gurmánov
Pečienka... nikdy nepatrila k mojim obľúbeným jedlám. Chyba však bola v tom, že...

Dolnozemská sárma
Tento recept je mojej starkej, (dolnú zem obývali presídlení slováci, preto dolnozemská)ktorá túto sármu vždy pripravovala na...

Zeleninový karbonátok
Zeleninu nahrubo zomelieme, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Ochutíme, pridáme petržlenovú...

Krkovička v zemiakoch so smotanou
S krkovičkou sa na Vareche roztrhlo vrece, tak aj ja pridávam z nej ďalší eintopf, ...

Pečené bravčové rebrá s domácou BBQ omáčkou
Rebrá aj omáčku som dnes robila prvýkrát a tak sa podarili, že to musím zdieľať :)

Dukátové buchtičky
Recept robievam tak dva-tri razy do roka, no vždy sa naň teším. Je to taká...

Kuracie závitky so slivkami
Tento patrí definitívne k manželovým najobľúbenejším... on totiž "frčí na slivkách" ... viem, že sa...

Držkový guláš ala ja
Celé medzisviatky sme s deťmi hovorili o držkách. Na chalupe sa mi ich nepodarilo kúpiť, ...

Wiener Schnitzel - teľací rezeň v trojobale
Wiener Schnitzel je známou rakúskou špecialitou. Podľa legendy ho pripravil po prvýkrát kuchár maršála Jozefa von...