Zeleninové lasagne s cuketou fotorecept

skatulka - fotkaskatulka, 16. augusta 2015
Zeleninové lasagne s cuketou (fotorecept)
Foto: skatulka

Dostala som krásne dve cukety, jednu žltú a jednu zelenú. Tak som vymýšľala, čo by sa z nich chutné dalo pripraviť.

3
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

16 plátkov
2 ks
50 g
500 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Bešamel si pripravíme tak, že v hrnci rozpustíme 50 g masla. Zmiešame 500 ml mlieka a 50 g hladkej múky. Túto zmes za stáleho miešania prilejeme k maslu a privedieme k varu. Omáčku varíme asi 5 minút. Ochutíme soľou, čiernym korením, prípadne nastrúhaný muškátový oriešok.

    Zeleninové lasagne s cuketou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninovú zmes si pripravíme tak, že na olivovom oleji orestujeme na malé kocky pokrájanú cuketu, použila som žltú aj zelenú. Keď trošku zmäkne pridáme pokrájané paradajky.

    Zeleninové lasagne s cuketou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Restujeme tak, aby zelenina nebola veľmi rozvarená. Ochutíme soľou, čiernym korením a nakoniec pridáme cesnak. Pridala som aj trochu šunky, čo zostala v chladničke, ale nemusí byť.

    Zeleninové lasagne s cuketou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na spodok zapekacej misy dáme trošku bešamelu, uložíme lasagne. Nie je ich potrebné predvariť, uvaria sa v omáčke pri pečení. Na lasagne striedame vrstvu bešamelu a zeleninovej zmesi. Mne vyšli 4 vrstvy. Vrchnú vrstvu ukončíme bešamelom a posypeme syrom. Pečieme na 200°C asi 30 minút, kým sa syr nezapečie ho hneda.

    Zeleninové lasagne s cuketou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia